Sometimes you win……..

Wie gaat het winnen? In een klas met 29 pubers van 13 en 14 jaar zijn er twee aan het gewichtheffen met colaflessen, gevuld met water. Wie houdt de flessen met gestrekte armen het langst voor zich uit? De wedstrijd is bedoeld om kracht te testen. Lichaamskracht en wilskracht. Grappig om te zien. Getrainde armspieren zie ik niet, alleen maar hele dunne bovenarmen. En hier n daar een door de inspanning vertrokken gezicht. Dat is dan een doorbijtertje. Zo zijn ze niet allemaal. Logisch! Volhouden moet je leren.

Tegenslag

Dat is ook de boodschap van de training die ik geef. * Er is ontzettend veel te doen en te beleven in het leven. Vaak is het genieten! Maar niet altijd! Het leven is vol risico’s en een leven zonder missers, tegenslagen en verdriet bestaat niet. Helaas! En wat heb je dan nodig: doorzettingsvermogen, moed, kracht, hoop.

Trainen

De boodschap van de wedstrijd met de colaflessen is duidelijk. Een wedstrijd kent een winnaar en een verliezer. En je kunt niet altijd winnen. Maar als je er over nadenkt: ook de verliezer wint, want die traint zijn lichaam en zijn geest. En als je oefent, word je steeds sterker. Lichamelijk en geestelijk. Daarom: sometimes you win, sometimes you learn. Een waarheid als een koe, zeker voor verliezers!

En dan denk ik aan deze Bijbelwoorden: “Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij.” **

 

* De christelijke organisatie No apologies geeft weerbaarheidtrainingen op scholen. Meer informatie vind je op: http://www.noapologies.eu.

** Jozua 1: 9

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
30 april 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief