Soms denk ik dat ik gek word (+ video)

Wat als je gezinssituatie compleet verandert? Hoe ga jij daarmee om? Voor mij was dat van een gezin met vier, naar drie en toen naar een samengesteld gezin van acht. Soms denk ik dat ik gek word..

“De liefde is geduldig” schrijft Paulus.  Daar hou ik me maar aan vast. Hoewel geduld is nou niet mijn allersterkste kant is! Ik vind het niet altijd makkelijk en dat laat ik je zien in dit filmpje.

 

Zijn er bij jou ook veranderingen in je gezinsleven of een leven met andere mensen om je heen? Hoe ga jij daarmee om? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

2 comments on “Soms denk ik dat ik gek word (+ video)
 1. Avatar Sandra schreef:

  Goedemiddag,

  Heel herkenbaar dit verhaal.Ik ben gescheiden een jaar nadat ik ontdekte dat mijn (ex )man een buitenechtelijk kind van al ruim 1,5 jaar had.Mijn wereld stortte toen in..Het vertrouwen heb ik nog proberen terug te krijgen maar dat viel mij erg zwaar..Rond die tijd dat ik erachter kwam was ik ook zwanger van ons vierde kind.Je geeft een huwelijk niet zomaar op en zijn nog bij elkaar gebleven tot een jaar na de baby was geboren ,maar het was stuk.. en was zo teleurgesteld in hem dat ik zelf ook geen fijne echtgenote meer was op het laatst mede ook door zwangerschap, hormonen en later druk rondom gezin en baby en dan het verdriet van wat er gebeurd was..Ik heb vast ook mijn fouten gemaakt in het huwelijk dat besef ik ook!En dan moet je toch de knoop doorhakken en hij wilde ook niet meer vechten of therapie..Het moeilijke en wat het meest pijn doet is dat ik nu voor de twee oudste kinderen ( pubers)eigenlijk zonder dat ik het wil, geen verzorgende rol meer heb omdat ik ze alleen om het weekend zie of door de afstand nog minder..Ze hebben gekozen om bij hun vader te wonen.De twee jongste kinderen wonen bij mij. Dat het gezin verscheurd is doet veel pijn.Ik zie de pijn bij de kinderen.Ze missen hun vader, mij elkaar …Inmiddels ben ik hertrouwd met een gelovige man die ook twee kinderen heeft. We hebben nu een gezin van vier kinderen en soms zes.Het is voor mij nog steeds een raar idee dat ik zorg heb door de week voor twee andere kinderen die niet van mij zijn.. terwijl mijn eigen 2 kinderen nu ook een andere verzorgende stiefmoeder hebben.Alles is zo heel snel gegaan en kom nu echt op het punt van verwerken… je moet door en ik ben gelukkig nu met mijn huidige man.. maar het is heel veel vertrouwen hebben.. zonder God had ik dit niet gekund.. Het is toch een heel gemis en hele verandering ondanks ik er een man en twee schatten van kinderen bij heb gekregen.Ik ben met de twee jongste verhuisd van een dorp naar de stad, van een groot huis naar een kleine maisonette, woonde tegenover de school, nu een 20 min fietsen.. ook financieel veel minder..Maar ondanks dat nu heel gelukkig in dit fijne gezin.We komen niets tekort. God zorgt!!
  Helaas wordt er in het gezin van mijn ex niet meer in God meer geloofd nu hij samenwoont met zijn vriendin en haar drie kinderen. mijn oudste kinderen groeien daar dus op zonder kerk en geloof enz ze willen er ook niets meer mee.Meer dan blijven bidden voor ze kun je niet.Ik hoop ondanks alles wat mijn kinderen mee maken dat ze gelukkig zijn en mogen worden,dat betekend ze ook loslaten, hoe moeilijk ook.. We hebben gefaald als Christelijke ouders, in de doopbelofte en dat doet mij veel pijn.. we hadden toen geen driehoeks huwelijk met God..en belangrijkste dat God op 1 komt.We werden opgeslokt door het werk de wereld en het gezin..dat is een les die geleerd is.Geld maakt niet gelukkig..
  In mijn huidige huwelijk is Hij erbij in alles.. en dat geeft zoveel rust.Gelukkig mag ik dat mijn twee kleine kinderen meegeven totdat ik ze misschien ook wel los moet laten.. Maar God houdt ze vast..
  Het is een heel verhaal maar wou het toch delen..

  • Rebecca Schoon Rebecca Schoon schreef:

   Wat een bijzonder verhaal Sandra. En ook pijnlijk. Wat een zegen dat God er nu bij is in je huidige huwelijk. Wat is loslaten wat je lief is een intensief proces. Sterkte ermee. Rebecca

Deel dit verhaal:
Rebecca Schoon

Geschreven door:

Thema: Blog
30 mei 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief