MENUMENU

Soms moet mamma ook even op de bank

 Mamma is moe.

“Mam, je doet helemaal niet aardig meer tegen mij!” Lev kijkt me boos aan. Ik realiseer me dat hij gelijk heeft. Ik ben moe en heb te veel gedaan de laatste week en dat uit zich in prikkelbaarheid bij mij. “Je hebt gelijk, kom dan gaan we even zitten.” Samen gaan we op de bank zitten en kijken een filmpje op de i-pad. Ik ben zo trots op hem; dat hij met zijn 5 jaar oud kan merken wat er gebeurt en kan aangeven dat hij dat vervelend vindt. Ik zie in gedachten de ravage in de keuken en de eindeloze berg was terwijl ik zit op de bank die als er ooit nog oorlog uitbreekt, voldoende nieuwe kruimelvoorraad in zich heeft om minimaal twee broden mee te kunnen bakken.

 Zes armen.

Ik wou dat ik zes armen had; voor ieder kind twee. En meer geld zodat ik de schoonmaakster vaker kon laten komen trouwens, dat lijkt me ook ideaal maar daar dagdroom ik nu niet over. Die zes armen, die staan aan de top van mijn verlanglijstje. Jammer dat die niet te koop zijn want van Joost had ik ze met zekerheid gekregen voor mijn verjaardag volgende week. Ik zou Lev, Lente en Linde alle drie tegelijk kunnen knuffelen, troosten, met hen kunnen spelen en tegelijk ergens achter mijn rug nog een was kunnen vouwen of zo; ik zie het al helemaal voor me!

Morgen is er weer een nieuwe dag.

Vooralsnog begin ik maar met vanavond vroeg slapen. Dan krijg ik weer wat incasseringsvermogen en kom ik met twee armen en een flinke dosis optimisme ook een heel eind. Want ikzelf vind dit ook niet leuk; ik wil graag genieten van mijn kinderen, hun ontwikkeling, de rare vragen die Lev stelt en het gebrabbel van Lente en Linde. Maar soms lukt me dat niet. Ben ik te moe. Te mens. Te beperkt. Soms moet ook ik even op de trap zitten om weer rustig te worden. Daarna weer overnieuw proberen en vanavond dus vroeg naar bed. Dan is er morgen weer een nieuwe dag waarin ik er, hoop ik, weer wel van kan genieten!

bank

Een reactie op “Soms moet mamma ook even op de bank
 1. Irma Moekestorm schreef:

  Wat een mooie blog Maria, met de nodige zelfspot en humor. Heerlijk en zoooo herkenbaar!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
25 mei 2016
Kaarsjes:
 •  

  Vluchtelingen.

  In gedachten en gebed denk ik aan hen die gevlucht zijn terwijl ik de kaars ontsteek. Leg het in gebed neer in de hand van God.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer ik vraag u om kracht om moed en vertrouwen. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij help ons op de weg die wij gaan amen.
 •  

  Jula en haar vader, moeder en broertje

  troost en kracht in het leven zoals het gegeven is.
 •  

  Mezelf

  Voor een tweede kindje... En vertrouwen dat God voor mij zal zorgen. Dat er niet weer opnieuw complicaties zullen zijn. Heer ik bid u om.een wonder. Ontferm u over ons!!!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars