MENUMENU

Spreuk van de Week ‘Kracht’

Een fascinerende blik op kracht.

Dat prachtige meisje, gekleed in een groen-gouden sari. Mijn ogen blijven aan de foto plakken. Ze fascineert me. Hoewel ze klein oogt tegen de achtergrond van die enorme bomen, lijkt ze te groeien en kracht uit te stralen. Bescheiden en sterk, ook wat verwonderd, kijkt ze de wereld achter de lens van de fotograaf aan.

Onze werelden zijn gescheiden: zij leeft in de derde, ik in de eerste. ik wil niet vanaf een soort hoog op haar neer hoeven kijken, maar naast haar staan. Die grens tussen ons is aangepraat, opgelegd, wordt gelispeld en gefluisterd. Die scheiding heb ik niet aangebracht. Die muur heb ik niet getrokken, er is nooit met mij overlegd.

Zinah, een vriendin van me, afkomstig uit de wereld van het meisje, komt achter me staan en kijkt mee. ‘Prachtig kind.’ Drie vrouwen ontmoeten elkaar  gelijkvloers.

Foto: BoredPanda

Foto: BoredPanda

Tekst bij de foto komt uit ‘Zij is altijd soms’ van Ton Lathouwers (pag. 32)

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars