MENUMENU

Spreuk van de Week ‘Spiritualiteit’

Spiritualiteit, een woord dat in de loop der tijd enorm opgerekt is. Wanneer iemand het over zijn of haar spirituele ontwikkeling heeft, dan voel ik mij genoodzaakt eerst te vragen wat hij of zij hiermee bedoelt. Heel vaak gaat het dan over gevolgde cursussen of retraites en de impact ervan.  Spiritualiteit lijkt meer en meer een product te worden, dat door middel van boeken en begeleide sessies eigen gemaakt kan worden.

Norbertijn Ton Baeten verwoordt het als volgt: ‘Spiritualiteit ontstaat uit een levenshouding, waarin de dagelijkse menselijke ervaringen gezien en beleefd worden in relatie tot het Geheim dat achter de tastbare werkelijkheid schuilgaat.’

Wat voor betekenis heeft ‘spiritualiteit’ voor jou?

20150724 Spiritualiteit_blog

 

 

Een reactie op “Spreuk van de Week ‘Spiritualiteit’
 1. Christ Mol schreef:

  Dat betekent voor mij bezinning

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
23 juli 2015
Kaarsjes:
 •  

  Vluchtelingen.

  In gedachten en gebed denk ik aan hen die gevlucht zijn terwijl ik de kaars ontsteek. Leg het in gebed neer in de hand van God.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer ik vraag u om kracht om moed en vertrouwen. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij help ons op de weg die wij gaan amen.
 •  

  Jula en haar vader, moeder en broertje

  troost en kracht in het leven zoals het gegeven is.
 •  

  Mezelf

  Voor een tweede kindje... En vertrouwen dat God voor mij zal zorgen. Dat er niet weer opnieuw complicaties zullen zijn. Heer ik bid u om.een wonder. Ontferm u over ons!!!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars