MENUMENU

Spreuk van de Week ‘Spiritualiteit’

Spiritualiteit, een woord dat in de loop der tijd enorm opgerekt is. Wanneer iemand het over zijn of haar spirituele ontwikkeling heeft, dan voel ik mij genoodzaakt eerst te vragen wat hij of zij hiermee bedoelt. Heel vaak gaat het dan over gevolgde cursussen of retraites en de impact ervan.  Spiritualiteit lijkt meer en meer een product te worden, dat door middel van boeken en begeleide sessies eigen gemaakt kan worden.

Norbertijn Ton Baeten verwoordt het als volgt: ‘Spiritualiteit ontstaat uit een levenshouding, waarin de dagelijkse menselijke ervaringen gezien en beleefd worden in relatie tot het Geheim dat achter de tastbare werkelijkheid schuilgaat.’

Wat voor betekenis heeft ‘spiritualiteit’ voor jou?

20150724 Spiritualiteit_blog

 

 

Een reactie op “Spreuk van de Week ‘Spiritualiteit’
 1. Christ Mol schreef:

  Dat betekent voor mij bezinning

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
23 juli 2015

[views]
Kaarsjes:
 •  

  Bobbie Athena

  Ik hoop dat jouw leven heel mooi en heel lang en heel gelukkig en heel goed mag zijn
 •  

  T.

  Een kaarsje voor T., die vandaag toetsen heeft waar ze zo vreselijk tegenop ziet maar die ook zo ontzettend belangrijk zijn voor wat ze heel graag wil! Dat ze geen last van faalangst zal hebben, maar de toetsen gewoon zal maken op basis wat ze kan en weet. Want dan haalt ze ze ongetwijfeld!
 •  

  Willie

  Ik wil een kaarsje branden voor Willie en Jan, die door een moeilijke tijd heen gaan en wel wat licht en de Lichtbron kunnen gebruiken.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars