Spreuk van de week ‘Spiritualiteit’

Het boek ‘Spiritualiteit, voeding voor de ziel’ van Hein Stufkens (filosoof, leraar, schrijver en dichter uit het Zeeuwse Cadzand) wordt op 5 september a.s. in Berne Heeswijk gepresenteerd.

Wéér een boek over spiritualiteit, dacht ik wat vermoeid. Het begint er steeds meer op te lijken dat spiritualiteit geconfisceerd is om als product aan de man te brengen. Het woord raakt uitgehold en ik betrap me er steeds vaker op, dat ik vraag wat men bedoelt, als men het over zijn of haar spirituele ontwikkeling heeft. Het gros spreekt dan over (meer)daagse pauzes. Een weekendje zitten of een stilte wandeling door de natuur maken.

Stufkens omschrijft spiritualiteit als: ‘Levenskunst die omvormend is.’  Geen feel-good-ervaring, maar een in het dagelijks leven verpakte levenswijze om tegemoet te komen aan iets groters dan wijzelf. Dat ik dan God noem of het goddelijke.

Kunstwerk: Annemiek Punt

Kunstwerk: Annemiek Punt

2 comments on “Spreuk van de week ‘Spiritualiteit’
  1. Avatar marina schreef:

    er zijn maar weinig boeken waar ik nou echt inspiratie vindt, (zal misschien niet hard genoeg zoeken) maar… het boek over Jezus (woorden van Jezus voor elke week)van Hein Stufkens, dát blijft mij boeien..Dus ik ben wel benieuwd

  2. Avatar Marijke schreef:

    Het dagboek Opklaring van Okke Jager heeft inspirerend gewerkt. Hij gaf aan te gaan lezen met verbeeldingskracht.
    Je zelf in een verhaal plaatsen, en je dan afvragen wat zegt het mij. Het werkt heel verrassend en wat ook gebeurde
    nu lees ik alles zo dat geeft diepgang. Spiritualiteit je blikveld wordt wijder je ziet met andere ogen en hoort meer. Je kunt je meer inleven. Kortom het woord wordt levend.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
20 augustus 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief