Spreuk van de week ‘Spiritualiteit’

Het boek ‘Spiritualiteit, voeding voor de ziel’ van Hein Stufkens (filosoof, leraar, schrijver en dichter uit het Zeeuwse Cadzand) wordt op 5 september a.s. in Berne Heeswijk gepresenteerd.

Wéér een boek over spiritualiteit, dacht ik wat vermoeid. Het begint er steeds meer op te lijken dat spiritualiteit geconfisceerd is om als product aan de man te brengen. Het woord raakt uitgehold en ik betrap me er steeds vaker op, dat ik vraag wat men bedoelt, als men het over zijn of haar spirituele ontwikkeling heeft. Het gros spreekt dan over (meer)daagse pauzes. Een weekendje zitten of een stilte wandeling door de natuur maken.

Stufkens omschrijft spiritualiteit als: ‘Levenskunst die omvormend is.’  Geen feel-good-ervaring, maar een in het dagelijks leven verpakte levenswijze om tegemoet te komen aan iets groters dan wijzelf. Dat ik dan God noem of het goddelijke.

Kunstwerk: Annemiek Punt

Kunstwerk: Annemiek Punt

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Ouders, dochter, en naasten

  Voor de ouders die te horen hebben gekregen dat hun dochter definitief het contact heeft verbroken zonder dat ze weten waarom. Voor de dochter die het contact heeft verbroken zonder dat het voor haarzelf ook allemaal duidelijk lijkt te zijn. En voor grootouder(s), broers, zussen en andere naasten. En voor de hulpverlening. Wees hen nabij en geef hen wat ze nodig hebben, God.
 •  

  Lein en leny

  Voor kracht en sterkte
 •  

  Lenie

  Dat er eindelijk rust in haar leven komt. En dat alle mankementen opgelost worden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars