MENUMENU

Spreuk van de Week ‘Vruchten’

Een boom vol kersen, hoe verleidelijk. Je hebt trek, het is bijna etenstijd. Pluk je de kersen voorzichtig of ruk je ze van de tak af? Ben je je bewust van je voedsel, waar het vandaan komt?

Maar ook: Ben je je bewust van het feit dat anderen misschien ook zin in kersen hebben. Ben je je bewust dat het niet alleen om dit moment gaat?

Hoe ga je met je medemens om? Met een geliefde?  De Perzische dichter, Saadi (1200 – 1292) geeft ons genoeg om over na te denken: ‘Breek de tak niet nadat je de vruchten hebt gegeten.’

 

Foto: Dreamstime

Foto: Dreamstime

 

 

 

 

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
16 juli 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars