Stairway to heaven

'Ik ga naar boven'. Het klinkt alsof 'ie een boodschap gaat doen en zo weer terug is. Het klinkt zo gewoon.

“Ik ga naar boven’, zegt hij. Hij is 95 jaar oud, is kortgeleden gevallen en vindt het genoeg. Als ik ‘m een week later weer spreek, zegt ‘ie exact hetzelfde: ‘Ik ga naar boven’. Eerlijk gezegd had ik op dat moment m’n twijfels.

Hij lag zo kwiek en fleurig in z’n bed. Hij was zo spraakzaam. “De mensen denken dat zij aan de touwtjes trekken. Maar is er maar één die echt weet hoe het komt.” En hij wijst naar boven. Z’n overgave aan God, z’n zeker weten ontroert me.

Vrede

Als het over God gaat, gaat het bij hem niet om geloven, maar om zeker weten. Vragen en twijfels mag een ander hebben, maar hij heeft ze niet. En dat terwijl hij een zoon van 38 heeft verloren. Met zijn vrouw is hij toen door een diepe crisis gegaan. Aan het einde van mijn bezoek bid ik of onze God zijn kind thuis wil halen.

Twee weken later, op zaterdag, belt z’n dochter: “Pa is overleden”. Hij heeft z’n laatste doel, z’n bestemming bereikt. De dochter en alle andere familieleden zijn verdrietig. Te midden van vijf generaties was hij het middelpunt. Z’n lach, de twinkeling in z’n ogen, de hartelijkheid en warmte die hij aan hen uitdeelde, wat zullen ze ‘t missen.

Het is Kerstfeest. De vrede is gekomen. Nu nog in het klein, in het hart van een oude man, in de harten van talloze anderen. En ooit: helemaal.

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Familie de Bruin

  Heel veel geluk in de toekomst!
 •  

  Vervolgden

  Vader, wees met iedereen die vervolgt wordt om wat hij/zij gelooft. Wees met iedereen die, zoals het Nederlands Bijbelgenootschap en partners, soms met gevaar voor eigen leven, voor deze vervolgden blijft 'zorgen', en, in het geval van Christenen, probeert Uw woord te blijven verspreiden, bv door bijbels te verspreiden. Maak aUb een eind aan vervolging van andersdenkenden en andersgelovigen
 •  

  onze buurtjes

  Wat is het fijn dat we nog mogen genieten van jullie allen knarse knarre en dan een beetje zorg dit is onze naaste liefde die wij geleerd hebben uit de Bijbel
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars