Stappenplan: kom tot rust

Hoe kom je tot rust? Vandaag op MijnKerk.nl een stappenplan in drie punten om meer rust in je leven te brengen.

1. Tijd voor jezelf

Zorg dat je tijd neemt om op te laden. Krijg je energie van sporten of juist van lezen? Geniet je van iets maken of houd je meer van een filmmarathon? Kies iets dat bij jou past, zet een kruis in je agenda en geniet van tijd voor jezelf.

2. Tijd voor de ander

Rust creëer je ook door helder te zijn in de tijd die je voor een ander reserveert. Nodig een buurman of buurvrouw eens uit om een uur koffie te komen drinken. En neem je voor om dat uur ook echt op de ander gericht te zijn. Dat levert ongetwijfeld een verrassend goed gesprek op!

3. Tijd voor God

Is er meer tussen hemel en aarde? Houd het leven op als je doodgaat? Als je dit soort vragen wegstopt, komen ze vaak op een kruispunt van je leven toch naar boven, bijvoorbeeld als er iemand overlijdt van wie je houdt. Neem eens tijd om op een rustig moment over deze vragen na te denken. Volg bijvoorbeeld de cursus Waarom Jezus.

Bonus

Hang een inspirerende spreuk op, op een plaats waar je vaak komt: het toilet, de spiegel of de koelkast. En neem jezelf voor om elke keer dat je de spreuk leest, even stil te staan en diep adem te halen. Relax!

Spreuk rots

 

4 comments on “Stappenplan: kom tot rust
 1. Avatar Marijke schreef:

  Mooi gezegd, maar ik vraag me altijd af hoe mensen dat doen die het druk hebben: een gezin, werk, misschien nog wel mantelzorgen. Hoe zorg je dan nou toch voor voldoende rust, voor balans in je leven?

  • Avatar Adrie Stemmer schreef:

   Dat is best een uitdaging. In sommige fases van je leven is er denk ik meer tijd voor rust dan in andere fases. Een van mijn favoriete boeken vroeger was ‘Bidden in een theedoek’, waarin een drukke moeder vertelt dat haar momentjes met God vooral voorkwamen in de keuken. Tussen de drukte van alledag door. Dat geldt denk ik ook voor leuke dingen doen met je man, kind, vriendin of tijd nemen voor jezelf. In sommige periodes van je leven zijn de momenten korter, maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om te genieten en rust te nemen. Ook al heb je maar een halfuur. Zet een kop thee, zet een muziekje aan , pak een boek en ontspan.

 2. Avatar Monique schreef:

  Ik hoor het idd ook vaak denk nu eens aan jezelf ga er eens op uit.maar met 4 kleine kinderen. Is dat voor mij onmogelijk.ik kom echt niet aan mij zelf toe.ja savonds als de kids in bed liggen maar dan is het vaak ook koek op voor deze mama dus ben benieuwd naar advies…

  • Avatar Marina schreef:

   Ja dat is moeilijk met een gezin het moet ook in je zitten om durven om hulp vragen aan iemand die je vertrouwt om even op de kinderen te letten zodat j een rustig kan wandelen of een boodschap doen. Ik heb gemerkt dat elkaar helpen energie geeft, de ene keer hier grote schoonmaak samen doen en dan bij die ander een karwei, werkt fijner dan alles alleen

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
3 november 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief