Stappenplan: kom tot rust

Hoe kom je tot rust? Vandaag op MijnKerk.nl een stappenplan in drie punten om meer rust in je leven te brengen.

1. Tijd voor jezelf

Zorg dat je tijd neemt om op te laden. Krijg je energie van sporten of juist van lezen? Geniet je van iets maken of houd je meer van een filmmarathon? Kies iets dat bij jou past, zet een kruis in je agenda en geniet van tijd voor jezelf.

2. Tijd voor de ander

Rust creëer je ook door helder te zijn in de tijd die je voor een ander reserveert. Nodig een buurman of buurvrouw eens uit om een uur koffie te komen drinken. En neem je voor om dat uur ook echt op de ander gericht te zijn. Dat levert ongetwijfeld een verrassend goed gesprek op!

3. Tijd voor God

Is er meer tussen hemel en aarde? Houd het leven op als je doodgaat? Als je dit soort vragen wegstopt, komen ze vaak op een kruispunt van je leven toch naar boven, bijvoorbeeld als er iemand overlijdt van wie je houdt. Neem eens tijd om op een rustig moment over deze vragen na te denken. Volg bijvoorbeeld de cursus Waarom Jezus.

Bonus

Hang een inspirerende spreuk op, op een plaats waar je vaak komt: het toilet, de spiegel of de koelkast. En neem jezelf voor om elke keer dat je de spreuk leest, even stil te staan en diep adem te halen. Relax!

Spreuk rots