Stemadvies: Kies de liefde

Het is een uur of zes als ik wakker gemaakt wordt door mijn zoon. Ik heb hem beloofd naar het verkiezingsontbijt van zijn school te brengen in een stad verder op. Hij moet er om 6.30 uur zijn. ‘Trump ligt voor’, is het eerste wat hij zegt. Ik ben meteen wakker. ‘Hoe kan dat nou?’ zeg ik.
Zo snel mogelijk kleed ik me aan en kijk naar de TV. Ik zie mensen huilen. Eerlijk is eerlijk, ook ik schiet vol.

De wereld verandert
Wat betekent dit voor nu en later, als mevrouw Clinton niet wordt gekozen? vraag ik me af. Al veel langer merk ik dat de wereld aan het veranderen is. Gewone mensen willen gehoord en gezien worden in hun strijd om het bestaan. Ze hebben het gevoel dat ze niet meetellen.
Ik maak me zorgen, omdat mensen steeds meer uit elkaar worden gedreven door harde taal en onverdraagzame ideeën.

Wat brengt de toekomst?
In de auto op weg naar het ontbijt rijd ik met mijn zoon door een donkere morgen. Wij zijn er stil van. De radio zetten wij aan en al snel weer uit. Ik stel een vraag, maar het blijft stil. Ik denk aan mijn kinderen en hun toekomst. De wereld verandert en hoe zullen zij daar mee om gaan?

Kies de liefde
Als ik terug ben van mijn ritje zie ik dat nog steeds overduidelijk meneer Trump voorloopt. Op Twitter zie ik allerlei reacties langskomen. Eén bericht valt me op. Het is een oproep om lief te hebben. Dat raakt me.
In de bijbel lees ik: Liefde is: een ander niet beledigen, niet alleen aan jezelf denken , geen ruzie maken en geen wraak nemen. Door de liefde blijf je geloven en vertrouwen. Door de liefde blijf je altijd volhouden.
De woorden van I Korinthe 13 raken mij. Ergens voel ik dat dit het spoor moet zijn, ook voor mijzelf.
Daarom mijn stemadvies: Kies de liefde!

3 comments on “Stemadvies: Kies de liefde
  1. Avatar Marijke Bezemer van Doorne schreef:

    Ja wat kan je hier aan doen. Je naaste lief hebben . Ga met God en Hij zal met je zijn. Ruwe stormen mogen woeden er is er EEN die je een uitgestrekte hand aanreikt. Daar mogen wij op vertrouwen.

  2. Avatar John Sas schreef:

    Cirkel van invloed: Lets be the change ❤️

  3. Avatar Irma schreef:

    Mooi, Janneke… Waar liefde woont….

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
9 november 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief