Stemmen

Ik heb gestemd… het kost me vooraf altijd hoofdbrekens, want waarop ga ik stemmen?

Ik ben kritisch opgevoed, niet zomaar aannemen wat een ander zegt of denkt. Dus ik werk de stemwijzer door en vergelijk dan de antwoorden van verschillende partijen met mijn visie. Ik overdenk goed welke keuze ik maak.

Fred zegt in zijn preek vandaag dat verkiezingen sleutelmomenten zijn, ze openen de ene deur en sluiten een andere. In je leven zijn er zoveel sleutelmomenten. Momenten dat je een belangrijke keuze maakt: werken of een studie, trouwen of samenwonen, wel of niet een nieuwe baan, wel of geen kinderen, een verre reis of niet…allemaal keymoments.

En net als bij de verkiezingen weet je niet altijd of het uitpakt zoals je had gehoopt. Soms maak je weloverwogen een keuze en kom je uiteindelijk te zitten met het gevoel ‘is dit het nou?’.  Was je keuze dan niet de juiste? Of zijn de ‘andere stemmers’: je situatie, de mensen om je heen, het resultaat, toch anders dan je had verwacht…?

In de bijbel staan in het oude testament heel wat verhalen over het volk Israël. De bijbel noemt hen het ‘volk van God’, maar toch zijn het gewoon mensen zoals jij en ik. Ze maken fouten, soms met goede bedoelingen, soms gewoon opstandig omdat ze denken het beter te weten. En dan raken ze in de problemen, maken ze er een puinhoop van.

Het mooie aan die verhalen is, dat er steeds opnieuw staat dat God zegt: “ik zal hun lot ten goede keren”. God grijpt in, als we verkeerde keuzes maken of als onze goede keuzes door omstandigheden verkeerd uitpakken. Hij keert ons lot ten goede, hij neemt  het heft in handen en gaat aan de slag om weer iets moois te maken van dat wat eerst een puinhoop was.

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
22 maart 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief