MENUMENU

Stemmen

Ik heb gestemd… het kost me vooraf altijd hoofdbrekens, want waarop ga ik stemmen?

Ik ben kritisch opgevoed, niet zomaar aannemen wat een ander zegt of denkt. Dus ik werk de stemwijzer door en vergelijk dan de antwoorden van verschillende partijen met mijn visie. Ik overdenk goed welke keuze ik maak.

Fred zegt in zijn preek vandaag dat verkiezingen sleutelmomenten zijn, ze openen de ene deur en sluiten een andere. In je leven zijn er zoveel sleutelmomenten. Momenten dat je een belangrijke keuze maakt: werken of een studie, trouwen of samenwonen, wel of niet een nieuwe baan, wel of geen kinderen, een verre reis of niet…allemaal keymoments.

En net als bij de verkiezingen weet je niet altijd of het uitpakt zoals je had gehoopt. Soms maak je weloverwogen een keuze en kom je uiteindelijk te zitten met het gevoel ‘is dit het nou?’.  Was je keuze dan niet de juiste? Of zijn de ‘andere stemmers’: je situatie, de mensen om je heen, het resultaat, toch anders dan je had verwacht…?

In de bijbel staan in het oude testament heel wat verhalen over het volk Israël. De bijbel noemt hen het ‘volk van God’, maar toch zijn het gewoon mensen zoals jij en ik. Ze maken fouten, soms met goede bedoelingen, soms gewoon opstandig omdat ze denken het beter te weten. En dan raken ze in de problemen, maken ze er een puinhoop van.

Het mooie aan die verhalen is, dat er steeds opnieuw staat dat God zegt: “ik zal hun lot ten goede keren”. God grijpt in, als we verkeerde keuzes maken of als onze goede keuzes door omstandigheden verkeerd uitpakken. Hij keert ons lot ten goede, hij neemt  het heft in handen en gaat aan de slag om weer iets moois te maken van dat wat eerst een puinhoop was.

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
22 maart 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars