We zullen de sterren tellen – One Republic

Als je ’s nachts in bed wakker ligt en denkt: ‘hoe knoop ik de eindjes aan elkaar? Luister dan naar ‘Counting stars’ van One Republic.

‘Counting stars’ is een heerlijk nummer en voor de band zelf de meest succesvolle plaat die ze gemaakt hebben. Voor de band een nummer dat gaat over ‘’als je ’s nachts in bed wakker ligt en je gestrest bent en denkt: ‘hoe knoop ik de eindjes aan elkaar? Hoe ga ik de rekeningen betalen?’ Over al die dingen die je graag in je leven wilt doen – maar hoe zorg je dat het ook echt gaat gebeuren? Dus, in plaats van schaapjes te tellen, tellen we de sterren.’’

Het nummer gaat over je dromen najagen. Over kiezen voor datgene dat echt belangrijk is. Het refrein zingt:

De laatste tijd, heb ik slecht geslapen
Dromend over wie we hadden kunnen zijn
Maar schat, ik heb hard gebeden
En gezegd: ik tel geen dollars meer
We zullen de sterren tellen

Het gebed is hier om te stoppen met je druk maken over geld en goed en in plaats daarvan te gaan voor je dromen en zegeningen, waarbij elke ster staat voor een droom.

Het nummer bepaalt je bij de vraag wat echt belangrijk is en waar je je geluk en voldoening uit wilt halen. Hier en daar geeft de zanger zelf al antwoord op die vraag (zoek de liefde en leef vanuit je hart), maar uiteindelijk blijft die vraag open liggen voor jou als luisteraar:

Waar ligt jouw geluk?

Waarin vind jij de zin van het leven?

In de mooie en moeilijke momenten?

Ga op zoek naar je antwoord: ‘seek it out and you shall find’ zingen de mannen van One Republic. Zoek en je zult vinden. Ja, dat zei Jezus ook al…

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
1 december 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief