Stevig stappen

Stoer en stevig

Er zijn van die momenten dat ik behoefte heb aan stevigheid. Een stevig houvast, als ik iets eng vind, een stevige mening om te verkondigen als ik ergens iets van moet vinden, een stevig gevoel in mijn lijf als ik iets engs moet doen. Stevige schoenen zijn ook altijd welkom. Afgelopen weekend ging ik op zoek naar een paar, waarop ik het een aantal jaren vol kan houden. Geschikt voor een wandeling in bos en duin en waar heerlijk warme sokken in passen. Helaas ben ik ook nogal ijdel. Dat is erg jammer, omdat stevige schoenen niet heel vaak samen gaan met mooi. Wel met sportief, serieus, soms lollig, maar mooi…?  Ik besloot niet kinderachtig te doen en niet te gaan zoeken naar mooi, maar wel naar stoer. Stoer en stevig,

 

Glimmend en mooi

Nadat ik had rondgekeken bleek er toch iets te zijn, wat misschien wel zou kunnen. Ze hadden zelfs een glimmende variant. Ja, die kunt u dan ook heel sportief onder een rokje dragen. Wijselijk hield ik mijn mond. Het zou niet in mij opkomen om onder een rok of jurk iets anders dan een pump of laars te dragen. Het model leek me heel geschikt onder mijn spijkerbroek, dus paste ik ze: de lakversie en de wittige. Proevend aan de nieuwe schoenen stelde ik mijzelf voor ploegend door een morsig bospad en zwoegend over het mulle natte duinzand. Alsof de verkoopster me hoorde denken, leek haar de lakversie toch niet zo geschikt aan het strand. Ik slikte. Nu moest ik zo stevig en stoer zijn, om mooi definitief te laten gaan en dan toch het witte paar te kiezen. (Natuurlijk zei het stemmetje in mijn hoofd dat ze veel te besmettelijk zijn…)

 

Wilde duif

Ter bevestiging van mijn keus maakte ik nog een rondgang door de winkel met mijn twee schoenen. Op de doos las ik later dat mijn schoenen toch niet wit zijn, maar de kleur dragen van een wilde duif. En ja, wie wil er nu niet op schoenen lopen, die je steeds herinneren aan de belofte van droge grond onder je voeten om stevig je pad op de wereld te kunnen gaan?

(Wil je dat verhaal van die duif nog eens nalezen? Kijk dan in de bijbel bij Genesis 8: 8 – 14)

 

 

2 comments on “Stevig stappen
  1. Avatar marina schreef:

    geef mij maar een paar meest comfortabele schoenen, daar kom je het verste mee en ze zijn vaak best wel mooi, bijna net zo mooi als op de foto haha. Veel plezier bij het stappen in de duinen, ik hou daar ook van

    • Avatar Terry schreef:

      Mir gefällt das, wenn jemand ein sinnliches Verhältnis zum Essen hat. Der Vergleich mit Liebe ist da gar nicht so weit hergeholt, bei gutem Essen werden ja durchaus auch Glrsck¼hoÃmone freigesetzt.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
11 november 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief