MENUMENU

Suikertante

Uit het zoete leven van een suikertante.

Kinderuitspraken! Wat kunnen kleuters toch vaak ontroerende dingen tegen je zeggen. En oh wat zijn ze heerlijk ‘recht door zee’. Als kinderloze single kan ik zo genieten van de logeerpartijtjes van mijn nichtjes, al is het alleen maar om de kinderlogica.

Jij mag wel alleen thuisblijven hè.

Ze zijn inmiddels tieners, die drie meiden van m’n broer. Maar toen ze jonger waren, kwamen ze steevast in de vakantie logeren. Of samen, of liever nog, alleen met een vriendinnetje. Want die zussen erbij die ook aandacht vragen, is maar lastig. De middelste was een jaar of vijf die zomer en ze mocht bij mij in bed slapen. Feest natuurlijk. Ik moest ellenlange verhaaltjes voorlezen, daarna was het keten, en slapen ho maar. Toen ze weer uit bed stapte en de kamer inliep, zei ze: “Jacqueline, jij mag wel alleen thuisblijven hè, ik nog niet.” Ik heb er hartelijk om gelachen en haar maar niet verteld dat ik de baas in m’n eigen huis ben. Schattig toch?

Van jou mag alles.

De volgende dag gingen we naar Drievliet. Altijd vaste prik, naar één of ander pretpark of dierentuin, frietjes eten bij de Mac en dan filmavond op de bank, met limonade en popcorn. “Jij bent net die suikertante uit het boek van Jip en Janneke, Jacqueline. Van jou mag ook alles.” Heerlijk toch als je de kinderen zó kunt verwennen. Ik was wel afgetaaid, maar zij nog meer denk ik, en waarschijnlijk straks weer thuis niet te genieten. Maar daar heb ik dan geen last meer van!

Ik fin jou lief.

Het einde van het jaar naderde alweer. Met weemoed denk ik dan wel eens aan die kleuterjaren van de meiden. Hoe we in de kerstvakantie naar de winter-Efteling gingen, ook nog met mijn ouders erbij, opa en oma dus. Die tijd is voorbij. En ik wissel zo na de Kerst de inhoud van mijn succesagenda van 2016 alvast voor 2017 en wat schetst mijn verbazing? In hanenpoten staat daar geschreven door de jongste: “jij bent de allerliefste tante. Ik fin jou lief.” Mijn hart smolt.

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
6 februari 2017

[views]
Kaarsjes:
 •  

  Mirjam

  Denk aan je...
 •  

  De natuur

  Vandaag pijn in mijn hart over al die herten die deze week worden afgeschoten. Ik denk dan waar zijn we in Godsnaam mee bezig ..
 •  

  Familiebanden

  Verwarrend zo goed verstaanbaar vertrouwd en dan op eens is als anders begrijp je elkaar niet meer en is er onbegrip maar ook verdriet door gemis ...dan mag je bidden om kracht je te richten op de dingen die je wel hebt!! Amen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars