Taartenbakdag: citroentaart

Doe mee aan de MijnKerk.nl taartenbakdag op 20 juni en maak deze heerlijke citroentaart.

Deze taart is heel makkelijk te maken, maar oogt toch bijna professioneel! Maar nog veel belangrijker: hij is heerlijk. Hij smaakt fris en romig. Je kunt dit recept ook heel goed gebruiken voor kleine individuele citroentaartjes. Je gebruikt dan van die aluminium taartvormpjes. Die doen het weer heel goed als je deze taart een keer als een toetje wilt opdienen!

Gemakkelijk voorbereiding 15 minuten oven 30 minuten

Nodig voor 6 à 8 stukken:

Citroentaart - ingre

Meng in een kom 200 gram bloem, 2 scheppen van de suiker, 1 ei en 100 gram roomboter. Kneed het geheel tot een bol en laat die afgedekt een half uurtje (of langer) rusten. Dan wordt het deeg elastischer. Vet de taartvorm vast in met een likje boter.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de resterende boter. Was de citroenen goed en rasp met een fijne rasp de schil van de vier citroenen. Pers vervolgens de citroenen uit. Voeg het sap en de rasp toe aan de boter. Voeg ook de resterende suiker toe en meng alles goed door. Kluts de drie overgebleven eitjes en meng die ook door het mengsel.

Bestrooi je aanrecht met een beetje bloem en rol nu de deegbal uit met een deegroller totdat je de taartvorm er goed mee kunt bekleden. Vergeet de randen niet! Schenk het citroenmengsel in de vorm en zet het geheel in de oven gedurende ongeveer 30 minuten. De taart is klaar als de randen er gaar en met een beetje kleur uitzien. Schrik niet als de citroeninhoud er nog wat trillerig uitziet: dat komt door de gesmolten boter. De taart moet eerst afkoelen!

Dien de taart op kamertemperatuur op, eventueel met een bolletje vanille ijs. Bon appétit!

Als je op 20 juni een foto van je taart op MijnKerk.nl, facebook of twitter zet, maak je kans op een leuk bakpakket.