MENUMENU

De teckelstopper

Mijn teckel Jasper gaat mee naar de HISWA, als 'unique selling point'! Hoezo? Dat lees je hier.

Van 2 tot en met 7 september is het zover. Dan vindt de HISWA te water plaats in Amsterdam. Mijn man is botenfanaat en heeft een boot laten bouwen. Die moet dan worden verkocht. Deze zomer hebben we met de boot een testvaart gemaakt over de Nederlandse rivieren en langs de Belgische kust. Jasper ging mee. Bij de bouw van de boot was gegarandeerde veiligheid van Jasper mijn heikele punt. De boot moest teckelvriendelijk zijn. Geen nare trapjes of opstapjes en het allerbelangrijkste geen onduidelijk reling zodat Jasper overboord rolt tijdens het varen. Mijn schrikbeeld was Jasper kopje onder in de Noordzee.

Allereerste teckelstoppers

De mannen van de werf die de boot bouwden hebben er vast om moeten lachen. Toch komt hen alle eer toe. Onze boot is namelijk voorzien van de allereerste teckelstoppers. Zo noemen ze het bij de werf. Dat zijn twee poortjes van plexiglas aan stuurboord- en bakboordzijde, duidelijk gemarkeerd met een teckel erop. Jasper kan dankzij deze teckelstoppers niet op het voordek. Voor een teckel is dat namelijk het gevaarlijkste deel van ons schip vanwege het ontbreken van relingen op 20 cm hoogte. Ik was gerustgesteld.

Bijkomend effect

Maar de teckelstopper had nog een bijkomend effect. We trokken bekijks ermee. Met name vrouwen brachten de teckelpoortjes met opdruk als eerste ter sprake wanneer hun mannen het eigenlijk over de techniek van de boot wilden hebben. En dan is het natuurlijk fijn als er ook een echte teckel aan boord is die demonstreert dat hij dankzij de poortjes niet op het veel te gevaarlijke voordek kan komen.

Jasper: unique selling point

En dus mag Jasper mee naar de HISWA. We denken namelijk dat het een unique selling point is om tijdens de HISWA een teckel aan boord te hebben. Alle boten lijken immers op elkaar. Ze varen ( als het goed is), hebben een motor en/ of zeil. Maar geen enkele boot heeft een teckelstopper, laat staan een echte teckel aan boord. We hopen wel dat Jasper de kijkers op de HISWA een beetje vriendelijk begroet. Want hij is wat eenkennig en blaft soms naar vreemden. Maar voor nu krijgt onze teckel het voordeel van de twijfel.

Als je tussen 2 en 7 september de HISWA te water bezoekt, kom je als het goed is een teckel tegen als salesmanager. Unique sellingpoint dus. Let wel: we verkopen alleen de boot. Wie bij de boot ook een teckel wil en al te liefdevol naar Jasper kijkt, zal ik vriendelijk maar resoluut doorverwijzen.

Naar de HISWA?

Gé en Robin zijn de gelukkigen. Zij kregen elk twee kaarten van Tom om naar de Hiswa te Water te gaan.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
26 augustus 2014
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars