Terugblik op boekpresentatie ‘Mooi niet alleen’

In september verscheen Rebecca Onderstal haar boekje “Mooi niet alleen, het complete en complexe leven van een single”. Samen met nog een aantal bezoekers van de Singles MeetUp was ik, Marja Frericks (organisator Singles MeetUps), bij de boekpresentatie in Cothen. Acht mensen spraken naar aanleiding van een hoofdstuk uit het boek en hun eigen ervaring als (voormalig) single en de zoektocht naar de Liefde. Deze korte presentaties werden afgewisseld met zang en muziek, onder andere door Rebecca en haar dochter. Een hartverwarmende avond!

Rebecca is alweer een aantal jaren single. Ze beschrijft in korte hoofdstukken een stukje van haar leven als single en verbindt dat telkens met een bijbelverhaal. Leuk om te lezen hoe Rebecca haar kennismaking met SinglesMeetUp van MijnKerk.nl heeft ervaren:

“Op Valentijnsdag organiseren we een ontmoeting voor singles. Het programma bevat luistermuziek, het maken van gedichtjes, gesprekken over de liefde, een korte viering en een maaltijd samengesteld uit eten dat door ieder is meegebracht. Het idee is dat er ook voor singles liefde is om te vieren. Juist op een dag waarop de commercie ons vooral beelden voorschotelt van romantiek tussen twee geliefden, met roze harten en rode rozen, lijkt het mooi om als kerk singles in het zonnetje te zetten.
Er komt vooraf een stukje in de krant, waarin gemeld werd dat ik als een van de organisatoren zelf single ben. Door de foto die de journalist erbij heeft gezet lijkt het ineens een verkapte contactadvertentie. Ik ben verbluft. Ook in de reacties op de aankondiging klinkt de verwachting door dat het wel een plek zal zijn om een partner te zoeken.
Het was niet in me opgekomen. Waarom wordt er van een single verwacht dat hij op zoek is naar een partner. Is liefde niet breder dan dat?”

Het is nog altijd de norm om samen te leven met een partner. Singles voldoen daar niet aan. Van singles wordt verwacht dat ze op zoek zijn naar een partner. Het is goed dat singles zich open durven uit te spreken. Zoals premier Mark Rutte bij Zomergasten: “Het is geen keuze om alleenstaand te zijn. Ik ben iemand die vol in het leven staat, maar dingen lopen zoals ze lopen.” Zoals Rebecca zich kwetsbaar heeft opgesteld door dit boekje te schrijven, zoals we tijdens de Singles MeetUp meer delen dan alleen eten en drinken.

Aan het eind volgt nog een hoofdstuk “Levenskunst voor singles”. Praktische tips voor een compleet leven voor wie single is of het misschien straks (weer) zal zijn.

Wil je meer lezen? Het boekje is verkrijgbaar via (internet)boekhandels en de uitgever https://www.arkmedia.nl/onderstalrebecca/mooi-niet-alleen.html.

Weggeefactie: maak kans op een exemplaar van ‘Mooi niet alleen’

Wij mogen van de uitgever twee boekjes weggeven. Wil jij kans maken op dit boekje, voor jezelf of als cadeautje voor iemand anders? Laat het hieronder weten of op onze Facebookpagina, dit kan t/m 23 oktober

6 reacties op “Terugblik op boekpresentatie ‘Mooi niet alleen’
  1. Lia Groeneveld schreef:

Lijkt me leuk om het boekje :Mooi niet alleen,te lezen.

2. Truus schreef:

Lijkt mij veelbelovend om te lezen dat single zijn niet het einde van een mooi leven hoeft te zijn ik ben al 10 jaar alleen probeer er het beste van te maken al vinden mensen om je heen dat ik meer moeite moet doen,single of samen het maakt geen verschil als je maar gelukkig en tevreden bent dat is belangrijk.

3. Sander schreef:

Ik ben benieuwd naar het boekje,en wil het graag lezen.

4. Egbert Fokkema schreef:

Er is een medebroeder (beperkt in lopen en spraak door handicaps) in het ouderencentrum waar ik regelmatig voorga. Het raakt me elke keer ontzettend als hij vertelt zo ontzettend alleen te zijn. ´Het leven heeft geen enkele zin meer´, zegt hij dan en hij moppert dan op alles en iedereen. Ik wil hem heel graag dit boekje geven. Als teken van steun en ´dat we er voor hem zijn´. Ik ben dankbaar voor de uitgave van dit boekje, zeker nu vandaag de dag er (kabinets)voornemens zijn die toelaten dat mensen die ´klaar zijn met het leven´ er uit kunnen stappen. De genoemde broeder roept dat ook wel eens, maar misschien kunnen we hem een signaal van hoop en ´waardevol-zijn´ geven!!

• Truus schreef:

Dit verhaal raakt me ik zelf kom vaak in het verpleeghuis en daar ken ik ook deze verhalen ik hoop dat het boekje aan u word toegekend en dan kan u het doorgeven of voorlezen aan mensen die het hart nodig hebben .

5. Wietse Hummel schreef:

Lijkt me als mede single erg leuk om over haar bevindingen te lezen!