MENUMENU

The Greatest

In m'n hele leven heb ik niet één bokswedstrijd gekeken. Ik heb Muhammad Ali dus ook nooit live op tv zien boksen. Maar nu - na z'n overlijden - ben ik toch zwaar onder de indruk van dit zwaargewicht. Heb je z'n dribbel gezien voordat hij met z'n vuisten toeslaat? Fenomenaal! Eigenlijk spijt 't me dat ik nooit de moeite heb genomen om op te blijven. Vooral omdat hij niet alleen in de boksring maar ook in het dagelijks leven een echte vechtjas was.

Hij vocht met hart en ziel tegen het onrecht dat zwarte Amerikanen werd aangedaan. Tegen de alledaagse discriminatie die in de jaren 60 van de vorige eeuw overal in God’s own country te vinden was. Hij, ‘the greatest’, was niet welkom in vele restaurants en in blanke kerken. Stel je voor. Het is nog maar zo’n 50 jaar geleden. Klinkklaar racisme.

Vechten

Weet je wat ik denk: omdat ‘the greatest’ samen met vele anderen niet alleen in de ring maar ook daarbuiten vocht tegen alles wat niet eerlijk was, is er nu voor het 8ste jaar een zwarte Amerikaanse president, Barack Obama. Helaas betekent dat niet dat racisme en discriminatie tot het verleden behoren. Niet in de States en niet in ons landje bij de zee.

En nu maar hopen dat er daar en hier mensen blijven opstaan die zeggen: God maakt geen onderscheid, dus doen wij het ook niet.

Jezus roept ons tot de ander,

zo verschillend als wij zijn,

ras of huidskleur, rangen, standen –

Jezus trekt geen scheidingslijn.

Ga met vrienden en met vreemden,

ga met mensen, groot en klein,

ga met zaligen en zoekers,

die op zoek naar waarheid zijn.

(Lied 975: 3 uit:Liedboek – zingen en bidden in huis en kerk)

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
11 juni 2016
Kaarsjes:
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
 •  

  mijn ouders

  Dat zij veilig en behouden mogen aankomen bij mijn oom en tante. Dat zij eveneens veilig en behouden huiswaarts mogen keren en thuis arriveren
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars