The Lion King ervaren

Binnen 5 minuten liepen de tranen mij over de wangen, toen we deze vakantie een avondje naar de bioscoop gingen. Niet van het lachen, maar van ontroering. Het waren de eerste beelden van de film The Lion King.

Hemels vond ik het. Die beelden van zoveel prachtige dieren in een schitterend landschap. En als bekroning de meest indrukwekkende dieren, de leeuwen, in de hoofdrol. In mijn beleving moet de hemel er zo ongeveer uitzien. Met dit verschil dat ik er niet vanuit een luie stoel naar kijk, maar er tussen wandel. Af en toe een knuffel delend met één van de leeuwen.

Het duurde maar even, toen ik wreed werd gewekt uit mijn droom. Gewekt door de slechterik in het verhaal. O ja, we zijn niet in de hemel, maar leven nog in de wereld van haat en nijd en jaloezie. Binnen de kortste keren neemt het verhaal je mee naar de donkere kanten van het bestaan en uiteindelijk ook naar een verschrikkelijke dood.

Vluchten lijkt dan de beste en ook de enige optie. Weg van de moeilijkheden en problemen. Soms met een zetje in de rug van anderen. Die lijken dan het beste met je voor te hebben, maar handelen achteraf uit eigenbelang.

Een ander bestaan opbouwen lukt dan ook nog met een beetje geluk. Een vrolijk bestaan ook nog. Hakuna Matata. Een leven zonder zorgen. Pluk de Dag. Wat lijkt dat aantrekkelijk. Ik ben er ook van. Leven bij de dag, want morgen kan alles anders zijn.

Tot je wordt herinnerd aan je verantwoordelijkheden. Dat je moet vechten voor het leven. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je naasten. Ook voor iedereen die je is voorgegaan. Die misschien nog wel over je schouder met je meekijkt. En samen lukt het dan ook. Omdat Liefde sterker is dan wie of wat ook.

In de vorige (tekenfilm)editie had ik The Lion King minstens 10 keer gezien, denk ik. Maar nu, in deze nieuwe versie, kwam hij nog veel meer ‘binnen’. Wat een levenservaring in anderhalf uur tijd. Eén van de hoogtepunten van deze afgelopen vakantie.

One comment on “The Lion King ervaren
  1. Avatar Mar schreef:

    Ik ben ook met familie gaan kijken en vond het ook prachtig maar voor kinderen eigenlijk ook heel heftig maar gelukkig is er ook de humor

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
24 augustus 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief