MENUMENU

Thuis

Net verhuisd en het voelt nú al als thuis. Misschien door de deken van beppe?

Een veelkleurige mozaïeken tafel, een bonte zelfgebreide deken van mijn beppe, prachtige kaarten met werk van beeldhouwster Lotta Blokker… Ze markeren mijn plekje in ons nieuwe huis: de pastorie in de nieuwe gemeente van mijn man. Sinds twee weken ons huis. En weet je wat raar is: dit huis voelt nu al als thuis.

Veilig

Misschien door beppes deken. Misschien door al die andere spulletjes, mijn spulletjes, onze spulletjes. En wat is het heerlijk: een thuis hebben. Thuis komen en thuis zijn. Oost, West, thuis, best. Ik kan niet zonder mijn thuis. Thuis voel ik me veilig, vrij. Thuis laad ik mijn batterij op. Iedereen zou een thuis moeten hebben. En eigenlijk heb ik niet één thuis, maar zelfs twee. En dat is geen tweede huis, ook geen tent, vouwwagen of caravan. Dit thuis heeft geen adres.

Tweede huis

Jezus heeft eens gezegd dat vossen holen hebben en vogels een nest, maar dat hij geen plek heeft om zijn hoofd neer te leggen. (Lukas 9:58). Hij had blijkbaar geen aards adres nodig, het ‘thuis’ dat God hem bood, daar had hij genoeg aan. Of ik dat zou kunnen, of ik zo als hij zou kunnen leven, betwijfel ik. Wat ik wel weet is dat ik dat tweede thuis, bij God, nodig heb. Echt nodig heb.

Geborgen


Ik hoop voor jou dat ook jij een thuis hebt, een plek waar je je goed voelt, op je plek, veilig. En misschien ken je ook dat ‘andere thuis’. Misschien heeft God een plek of plekje in jouw leven. En hopelijk voelt dat goed. Of misschien is er iets in jou dat zoekt naar God. Hopelijk ontdek je dan dat hij ook jou een thuis biedt. Bij hem ben je altijd welkom bent. Geaccepteerd. Veilig.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
25 juli 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars