Tian de légumes

Nog even geen recept die betrekking heeft op een (christelijke) feestdag, maar een gezonde groenteschotel die er wel heel feestelijk uitziet!

Ik blijf deze zomer geïnspireerd door de Provence. Misschien wel omdat ik daar deze zomer twee weken lang kook voor een groot gezelschap. Tian de légumes klinkt heel chic, maar het is gewoon een eenvoudige groentenschotel uit de oven. Lekker met een visje, een stukje vlees of zelfs gewoon zó. Wat het recept zo leuk maakt, is dat je zelf eindeloos ermee kunt variëren. Je kunt er ook goed restjes groente in verwerken: hoe kleurrijker de schotel wordt, des te aantrekkelijker om te zien. Een bijkomend voordeel: je krijgt er veel vitamines mee binnen een eventueel restje kun je weer gemakkelijk verwerken in een heerlijke tortilla.

Gemakkelijk  | voorbereiding  20 minuten  | 90 minuten in de oven

Nodig voor 4 personen:

Tian de légumes def

Het lijkt misschien wat ingewikkeld door de vele ingrediënten, maar het is een fluitje van een cent. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd alle groenten (ook de – naar wens al dan niet geschilde – aardappels) in hapgrage stukjes en leg ze in een diepe ovenschaal. Besprenkel ze met een flinke scheut olijfolie, peper, zout en een beetje herbes de Provence.

Stop het geheel ongeveer anderhalf uur in een oven op hooguit 175 graden. Iedere 20 minuutjes even kijken, dus: schaal eruit en even alles husselen, zodat de bovenste laag niet uitdroogt.

Als alles gaar is, basilicum in reepjes en parmezaan in flinters snijden en hup erover heen strooien. Serveer direct op tafel.

TIP: Doe er ook eens stukjes knolselderij, koolraap, paprika, pastinaak en/of bleekselderij door.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
26 juli 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief