Tijd voor God

Een van de mooiste liedjes is wat mij betreft 'Just breathe' van Pearl Jam. Naast de ongeëvenaarde stem van zanger Eddie Vedder, heeft de tekst van dit nummer een prachtige religieuze lading vol liefde. De bandleden noemden dit ‘het nummer waarmee we het dichtst bij een liefdesliedje kwamen’.

Een liefdeslied dat gaat over tijd vrijmaken voor elkaar in de drukte van elke dag. Even stoppen met alles en zorgen dat je aan elkaar toekomt. Of zoals de band het zelf omschrijft:

‘Stop waar je mee bezig bent en wees even samen. Even niet praten, maar gewoon ademen en elkaars aanwezigheid voelen – nu de kinderen op bed liggen.’

Voor elke relatie is dit een goed advies. Door de drukte en hectiek van elke dag kan het zo gebeuren dat je langs elkaar heen gaat leven en echt contact daardoor wegvalt. Loskomen van alles en elkaar vervolgens weer terugvinden, dat gaat niet zomaar.

Dit geldt voor elke relatie… dus ook voor die met God. Door de drukte van de dag is er vaak te weinig tijd om je op God te richten of Hem te ervaren. Je hoort dan ook vaak: ‘Ik merk niks van God.’ Maar werkt het met God niet net als in elke andere relatie? Of zoals Eddie Vedder het zong: “Stop waar je mee bezig bent en wees even samen. Gewoon ademen en Zijn aanwezigheid voelen.”

Ik geloof dat het kan werken. De stilte opzoeken, loskomen van alle hectiek, even 10 minuten stoppen met alles wat je doet. De focus op God zal ontmoeting geven.

Een leuke, maar zeker niet gemakkelijke, uitdaging voor vandaag of de komende tijd: stop met alles, leg het weg.

Just breathe … en voel Zijn aanwezigheid

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Martijn Dekker

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Ouders, dochter, en naasten

  Voor de ouders die te horen hebben gekregen dat hun dochter definitief het contact heeft verbroken zonder dat ze weten waarom. Voor de dochter die het contact heeft verbroken zonder dat het voor haarzelf ook allemaal duidelijk lijkt te zijn. En voor grootouder(s), broers, zussen en andere naasten. En voor de hulpverlening. Wees hen nabij en geef hen wat ze nodig hebben, God.
 •  

  Lein en leny

  Voor kracht en sterkte
 •  

  Lenie

  Dat er eindelijk rust in haar leven komt. En dat alle mankementen opgelost worden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars