MENUMENU

Tijd voor God

Een van de mooiste liedjes is wat mij betreft 'Just breathe' van Pearl Jam. Naast de ongeëvenaarde stem van zanger Eddie Vedder, heeft de tekst van dit nummer een prachtige religieuze lading vol liefde. De bandleden noemden dit ‘het nummer waarmee we het dichtst bij een liefdesliedje kwamen’.

Een liefdeslied dat gaat over tijd vrijmaken voor elkaar in de drukte van elke dag. Even stoppen met alles en zorgen dat je aan elkaar toekomt. Of zoals de band het zelf omschrijft:

‘Stop waar je mee bezig bent en wees even samen. Even niet praten, maar gewoon ademen en elkaars aanwezigheid voelen – nu de kinderen op bed liggen.’

Voor elke relatie is dit een goed advies. Door de drukte en hectiek van elke dag kan het zo gebeuren dat je langs elkaar heen gaat leven en echt contact daardoor wegvalt. Loskomen van alles en elkaar vervolgens weer terugvinden, dat gaat niet zomaar.

Dit geldt voor elke relatie… dus ook voor die met God. Door de drukte van de dag is er vaak te weinig tijd om je op God te richten of Hem te ervaren. Je hoort dan ook vaak: ‘Ik merk niks van God.’ Maar werkt het met God niet net als in elke andere relatie? Of zoals Eddie Vedder het zong: “Stop waar je mee bezig bent en wees even samen. Gewoon ademen en Zijn aanwezigheid voelen.”

Ik geloof dat het kan werken. De stilte opzoeken, loskomen van alle hectiek, even 10 minuten stoppen met alles wat je doet. De focus op God zal ontmoeting geven.

Een leuke, maar zeker niet gemakkelijke, uitdaging voor vandaag of de komende tijd: stop met alles, leg het weg.

Just breathe … en voel Zijn aanwezigheid

Een reactie op “Tijd voor God
 1. Anne (Cirkel der Natuur) schreef:

  Gelukkig kan ik het heel bewust :
  PAS op mezelf
  Pas op elkaar
  PAS op de PLAATS

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
22 september 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars