Tijd voor herfsttips!

22 september. Het is herfst. De bladeren gaan binnenkort vallen en ik zie in de klimplant tegen onze schuur het eerste rood doorkomen. Ik word er wel blij van, van die herfst.

Vooral van die prachtige kleuren die straks komen. Heerlijk om dan buiten te zijn, maar ook omarm ik de excuses om binnen te blijven met een extra grote mok thee of warme chocomelk.

herfsttips

8 herfsttips om in de stemming te komen

Om goed in die herfstbui te komen heb ik 8 mooie herfsttips verzameld:

1 Natuurlijk een boswandeling. Lekker stevig doorstappen, frisse lucht opslurpen en vooral om je heen kijken. Gedachten laten gaan waar zij gaan. En o ja, laat vooral die telefoon voor wat ie is!

Zet de koptelefoon op en luister een uurtje naar je favoriete muziek. Hard zetten mag, want de rest van je huisgenoten heeft nergens last van.

3 Maak een herfstslinger. In de herfst verliezen veel bomen hun vruchten en worden we overspoeld met kastanjes, eikels, beukenootjes en andere natuurschatten. Verzamel de mooie noten, bladeren (eventueel gedroogd) en rijg deze met een naald aan een (nylon)draadje. Hang de zelfgemaakte herfstslinger aan de voordeur of voor het raam en het gezellige gevoel van de herfst komt je direct tegemoet.

4 Kom tot rust, gewoon even niets doen. Of actief de rust opzoeken met meditatie.
Wist je dat er
christelijke meditatie bestaat?

Bak een heerlijke taart. De geur van baksels als appeltaart of wortelcake passen perfect bij dit seizoen en smaken heerlijk. Maak ze extra lekker door gedroogde vruchten zoals dadels en vijgen toe te voegen. Ook noten zoals amandelen en hazelnoten passen er goed bij.

6 Een avondje op de bank. Heerlijk films kijken of wat afleveringen van je favoriete serie – met misschien wel lekkere hartige hapjes en een wijntje.

7 Languit op bed een boek lezen – met dikke sokken aan! – Heb je toevallig nog een tip voor een geweldig boek om met ons te delen?

8 Ga de stad in -op de fiets – en geniet van de sale én de nieuwe collectie. Mooi moment om de mooiste sjaals te zoeken of een stoer leren jack. En natuurlijk gezellig wat drinken in een cafeetje.

Jouw tips

Met bovenstaande ideetjes kom ik een heel eind. Maar jij zit anders in elkaar dan ik. Oftewel: wat zijn jouw tips om van de herfst te genieten?

One comment on “Tijd voor herfsttips!
 1. Avatar Marijke Bezemer van Doorne schreef:

  De schrijver neemt mij mee, adembenemend….. beleef ik het intens verdriet…… angst .
  Over – leven.
  Een vader in gedachten verzonken en groot verdriet om het lot van zijn kind. Daar in dat ziekenhuis,op de doodstille zaal, gaan zijn gedachten …… En ik kijk over zijn schouder mee.
  Het is als een enerverende HERFST wandeling. Het pad is smal met heel wat struikelblokken. Nee…. ik krijg het er warm van. De nevels lossen naar mate de wandeling vordert langzaam op. Een adem benemend schouwspel trekt voorbij. Prachtig als een kruidig gekleurde lappendeken uitgespreid. Uitgelezen raak je niet zo maar. Nee het doet mij wat. Ik herlees menig keertje. Een strijd van overleven en op de been blijven voel je aan den lijve mee. Het dierbaarste staat op het spel, over- leven… en dood.
  Het lot van ontwijken is niet zachtzinnig geland. Licht is geweken en het duister is angstig stil.
  En dan ineens vol LICHT pinksterlicht.
  MBvD.
  Henk Vaessen Herfstlicht novelle.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
22 september 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief