Tijd voor taart

Na de feestdagen slaan de meeste mensen aan het minderen. Even wat rustiger aan met de calorieën en de alcohol en zoetigheid. Wij doen daar niet aan mee. In de eerste twee weken van het nieuwe jaar hebben we meteen twee verjaardagen en dus na alle kerstkransjes en oliebollen stappen we vrijwel naadloos over op taart, zelfgebakken taart. Ik ben absoluut geen meesterbakker, maar ik heb veel plezier in het maken van heerlijke zoetigheid.

Dieet

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik heb in mijn familie en vriendenkring, zelfs in mijn gezin veel mensen met dieetwensen. Sommigen hebben een dieet omdat het wel een maatje minder mag, anderen hebben een allergie of eten uit principiële overwegingen sommige dingen niet.  En als er dan een verjaardag aankomt en ik aan het taartenbakken sla, dan geeft dat soms best een uitdaging! Ik zocht voor de verjaardag van afgelopen weekend een nieuw recept. Iets zonder zuivel en ei, maar ook zonder noten en pinda’s, want de jarig zelf mag die niet eten. Dat kostte even de nodige frustratie en flink zoeken op internet. Uiteindelijk vond ik een heerlijk recept voor chocoladetaart, waar ik zelf frambozensaus bij maakte. Het was heerlijk en zeker alle moeite waard.

aandacht

Iedereen welkom

Ik vind bakken gelukkig leuk en ga een uitdaging daarin niet uit de weg. En ik vind het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt als gast in ons huis. Daarom zorg ik er graag voor dat iedereen iets lekkers krijgt, wat past bij zijn haar dieet. En ja, soms kost dat wat meer moeite, of moet ik concessies doen aan mijn eigen plan. Ik wil dat onze visite zich gezien voelt. Zelfs met dat stukkie taart.

Geliefd

Daarin laat ik een stukje zien van Gods liefde. God heeft iedereen lief, maar ieder op zijn eigen manier. Hij past zijn liefde aan, aan ieders dieet, of dat nou zelf gekozen is of opgelegd. God past zich aan, zodat we ons gezien en welkom voelen bij hem, een uniek persoon. Hij spreekt tot de één door Bijbelteksten, tot de ander door de natuur. De één benadert hij met theologische diepgang, de ander heel voorzichtig met een kleine aai-over-de-bol. Zodat we ons geliefd voelen. Op de manier die past in ons dieet. Of dat nou met een ambachtelijk appeltaartje is, een puntje kwark of een vegan chocolatecake met frambozensaus.

 

Link naar taartrecept: https://vegetus.nl/makkelijke-chocoladetaart/

Link naar Frambozensausrecept: https://www.rutgerbakt.nl/recept-frambozensaus/

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
15 januari 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief