MENUMENU

Tip: Silent reading

Helemaal in een boek opgaan, kun je dat nog? Of raak je veel te snel afgeleid? Op zaterdagmiddag 5 mei opent de Jacobikerk in Utrecht van 16:00 -18:00 uur haar deuren voor lezers en stiltezoekers. Ze organiseren de eerste #SilentReadingParty van Utrecht…

De vrijheid om stil te worden

De reden? De organisatie vertelt: “Iemand schreef dat concentratie “de superkracht van de 21ste eeuw” is geworden. En terecht, want zelfs het lezen van een boek is een hele kunst geworden, met alle bliepjes en pushberichten die ons elke minuut om de oren vliegen. Stilte is zeldzaam, terwijl we het zo hard nodig hebben. Op 5 mei nemen we daarom de vrijheid om even stil te worden, en een goed boek te lezen.”

Smartphones uit, alleen lezen

“Hoe het werkt? Je neemt je favoriete boek mee en nestelt je voor anderhalf uur in de banken (wij zorgen voor koffie, thee, kussens en fijne muziek). Smartphones uit, alleen maar lezen. Tijdens de afsluitende borrel kun je – onder het genot van een literair hapje en drankje – jouw bevindingen informeel delen met anderen. Wat inspireerde je? Wat zegt het boek dat je meenam over jou, de wereld, het leven?” Meer info hier.

MijnKerk schreef natuurlijk vaker over lezen:

Dít is waarom je wat vaker een kinderboek zou moeten lezen!

Bijbellezen lastig? Verwacht niet niet altijd ‘iets’…

Aanrader: het geheime dagboek van Hendrik Groen

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
5 mei 2018
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars