MENUMENU

tip: webinar geloofsgesprek met kinderen

Op dinsdagavond 15 mei organiseert JOP het webinar “Hoe voer je een geloofsgesprek met kinderen?”.

Inhoud van het webinar
Soms gebeurt het tijdens een gesprek op de kindernevendienst, een andere keer zomaar spontaan in de pauze op club. Voor veel kinderwerkers in de gemeente zijn het gouden momenten. Die momenten waarop kinderen hun geloofsvragen delen en er een open gesprek ontstaat over zaken die er echt toe doen. Hoe kun je het beste reageren als zo’n situatie zich aandient en wat kun je doen om het gesprek te begeleiden, zodat kinderen een stapje verder komen op hun geloofsweg? En kun je dit soort momenten zelfs stimuleren?

Tijdens dit webinar gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen. Hiervoor maken we gebruik van jullie eigen ervaringen en van inzichten uit de kindertheologie.

Doelgroep
Vrijwilligers in het jeugdwerk die met kinderen van 8 t/m 12 jaar werken dus bijvoorbeeld kindernevendienstleiding, kinderclubleiding, catecheten en jeugdouderlingen.

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
15 mei 2018
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars