MENUMENU

Toch voor je kind kiezen ondanks volle agenda

Een ziek kind kan zomaar ineens je hele agenda in de war gooien. Hoe kan je in zo’n situatie dan toch rustig kunt blijven en kiezen voor je kind? In dit filmpje vertel ik hoe ik dit aanpak. 

Ik was net een hele tijd ziek geweest. Alle deadlines begonnen behoorlijk te dringen. En op de dag dat ik weer zou beginnen werd mijn dochter ziek. Ik schoot behoorlijk in de stress, maar ja, wat kan zo’n kleintje eraan doen? En bovendien, wat is nu belangrijk?

Wie of wat stel je centraal?

Om te bepalen wat belangrijk voor je is, is het om te beginnen goed dat je je realiseert dat niet alles even belangrijk is. Je kunt niet twee heren dienen, vertelt Jezus. Daar zit dit ook een beetje in. Niet alles, niet iedereen kan op nummer één staan. Maar om daar een rangorde in te maken is het wel belangrijk om te bepalen: wat of wie staat er centraal? Wat mag dus ook roet in het eten gooien, of even al je aandacht opeisen? Jezus koos er in alle drukte voor om kinderen centraal te stellen. Laat de kinderen bij mij komen, en verhinder ze niet. Daar moesten de mensen om hem heen erg aan wennen. Toch koos Jezus daarvoor.

Hoe ga jij hiermee om? Wat staat voor jou centraal?

Deel dit verhaal:
Kaarsjes:
 •  

  Zorgverleners.

  Geef vrede door van hand tot hand. De sterke,zachte hand zij dank, die meer dan troost kan geven: als woorden stokken, spreekt de hand in vriendschap, steun en zegen.
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars