Een solextocht door de regen.

Je ziet ze wel eens rijden. Groepen mensen op een ouderwetse solex. Een brommertje waarop je ouders of grootouders in de vijftiger- en zestiger-jaren van de vorige eeuw reden. Tegenwoordig kan je als groep een uitje maken op dit nostalgische rijwiel.
Ook de dochter van Loes, Ilse, ging op pad met haar collega's en haar verhaal vertelt ze hier.

Een tocht door de regen

Daar zit toch niemand op te wachten. Jij niet en ik niet! En toch heb ik gisteren een tocht door de regen gemaakt. Op de solex. En ik genoot!

Solextocht

Met een groep van 16 mensen maakten we gisteren een solextocht. Ik mocht voorop met een kaart. Samen met 5 anderen raakten we iets te ver voorop. Geen probleem, achter ons waren nog meer brommers met een kaart. En zo tuften we rustig door.

Een plensbui

Na een stukje rijden kwam daar, toch nog onverwacht, een gigantische regenbui. Daar stonden we te schuilen onder een boom. Hoewel er volop blad aan de boom zat, hielp het niet om onder de boom droog te blijven. We werden zo toch kleddernat. Dus ik dacht, hup, door! En daar gingen we weer. Maar, helemaal de verkeerde kant op. Niemand die het merkte, we hadden, ondanks de regen, de grootste lol.

Maar dan ineens: runderen op de weg. Van die grote, super grote runderen! Wat fantastisch! De regen kon mij niet meer deren. Nat was ik al, natter kon ik niet meer worden. Ik genoot van dit stukje natuur.

Mijn brommertje ging net iets langzamer dan de brommers van de anderen in mijn groepje. Zie daar, ze reden opeens verkeerd! Ik floot op mijn vingers, riep ze achterna en stond stil op de kruising. Wat te doen? Er achteraan gaan leek mij niet verstandig. Ik heb circa 4 minuten in de regen staan wachten. Ze hadden het niet in de gaten. Wachten op de volgende groep? Er kwam niemand. Ik stond daar helemaal alleen met mijn solex en een geplastificeerde kaart.

Ik besloot toch maar alleen de route verder uit te rijden. In de stromende regen. In de hoop nog meer moois te zien onderweg. Runderen zag ik niet meer. Maar mooie bomen, verschillende soorten groen gras, grijs water en prachtige kleurige planten zag ik wel. Een schitterend fris groen bos, waar af en toe toch even wat licht leek door te breken.

Rustig tuffend op de solex alleen terug naar het startpunt. Genietend van de regen in mijn gezicht, in mijn haren, inmiddels op mijn hele lijf. De regen kon mij niet meer deren. Ik genoot!

Vandaag denk ik terug aan de runderen op de weg. Wat een ervaring was dat. Wat een mooie beesten,  wat een enorme dieren, wat een mooie natuur, wat is Gods schepping toch prachtig, ook in de regen.

http://www.kempenbroek.eu/nl/natuur-en-landschap/grote-grazers

 

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
10 juli 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief