Toekomstplannen MijnKerk.nl in de komende jaren

Er is veel moois gegroeid sinds de lancering van MijnKerk.nl in oktober 2013. We bestaan nu ruim twee jaar. En de komende jaren gaan we door. Via dit bericht willen we enkele ontwikkelingen en wat toekomstplannen met je delen.

We zijn heel blij met het mooie team vrijwilligers dat de afgelopen jaren is ontstaan. Zij vormen het hart van MijnKerk.nl. Ook is het aantal betrokkenen gegroeid en er zijn lokale meet-ups gestart. En als kers op de taart zijn veel kerken aan de slag met de Top2000-kerkdiensten. Mensen delen zo lief, leed en geloof met elkaar. Dat is waar we het voor doen!

Afscheid van twee kanjers

In het eerste kwartaal van 2016 nemen we afscheid van internetdominee Fred Omvlee en van hoofdredacteur Adrie Stemmer. In verband met de krimp van de Dienstenorganisatie kon het contract van Adrie niet langer verlengd worden. Samen met alle vrijwilligers leverden ze beiden een grote bijdrage aan de groei en ontwikkeling van MijnKerk.nl. Fred veel voor de schermen, met enorme creativiteit en enthousiasme. Adrie meer achter de schermen, met een groot vermogen om mensen te verbinden en te zorgen voor goede artikelen op de website. Namens de community en de Protestantse Kerk: hartelijk dank voor de inzet en liefde waarmee jullie dit gedaan hebben!

In 2016 gaat MijnKerk.nl een nieuwe fase in. Van een startende pioniersplek, naar een stevig initiatief dat de komende jaren verder mag groeien in de diepte en de breedte. Adrie en Fred dragen het stokje over aan nieuwe mensen. Ook in deze nieuwe fase blijven enkele parttimers actief, vooral voor de coördinatie van de betrokken vrijwilligers. In de komende weken publiceren we daarvoor vacatures. Tegelijk zetten we in op een groeiende rol van vrijwilligers. We zijn blij dat internetdominee Janneke Nijboer hierbij voor continuïteit kan zorgen. Gezamenlijk blijven we ons inzetten voor het doel van MijnKerk.nl: mensen met elkaar verbinden om zo samen te ontdekken welke hoop, inspiratie en verbondenheid er ligt in een leven met God.

Toekomstplannen

Hoe ziet de toekomst van MijnKerk.nl eruit? Dat valt niet precies te zeggen, want dat ontwikkelt zich gaandeweg en vanuit de community die zich verbonden voelt met MijnKerk.nl. Tegelijk hopen we dat komende paar jaar vier dingen tot bloei komen:

• We gaan door met de website en de activiteiten op Facebook en hopen dat méér mensen mee gaan doen. We zien ook graag dat de relaties binnen de community zich verdiepen.
  • We gaan op zoek naar meer mogelijkheden voor inkomsten. De Protestantse Kerk blijft investeren en daarnaast vragen we bezoekers, lokale kerken en fondsen om bij te dragen.
  • We gaan meer meet-ups starten: meer mensen die elkaar een aantal keren per jaar ontmoeten, lokaal of regionaal. We hopen dat er vriendschappen groeien en dat mensen samen meer ontdekken rond het christelijk geloof.
  • We merken dat veel lokale kerken aanhaken bij wat we doen. Die samenwerking met lokale kerken willen we verdiepen, ook door samen met kerken meet-ups te starten. Daar hoor je in 2016 nog meer over!

In dankbaarheid voor alles wat er tot nu toe is gebeurd, zijn we benieuwd wat 2016 gaat brengen. We hopen dat ook jij betrokken wilt zijn. Door te reageren op blogs en vlogs, door te delen wat er in jouw leven speelt, door te bidden, door een gift, door mee te doen met een meet-up, of door er zelf een meet-up te starten.

We wensen je een heel mooi 2016, met veel van Gods liefde!

Martijn Vellekoop
Projectleider MijnKerk.nl

Een reactie op “Toekomstplannen MijnKerk.nl in de komende jaren
  1. loes hogeweg schreef:

Inderdaad afscheid van twee kanjers. Maar zo gaat het vaker. We zijn niet faillier. We gaan door met onze doelstellingen. Ja, met vrijwilligers, net als in gewone kerken. We werken samen. Met elkaar en…met de kracht van de Heilge Geest.
    Adrie en Fred nig veel sterkte om je taak af te maken en alles over te dragen.
    Toch alvast een bedankje vooir… vanalles