MENUMENU

Top2000-blog: Waiting on the world to change – John Mayer

De eerste Top2000-kerkdienst vindt a.s. zondag plaats in Hoevelaken. Dominee Ellie Boot vertelt dat de band o.a. dit nummer zal spelen: 'We wachten tot de wereld verandert' van John Mayer.

Vorig jaar stond dit nummer op plaats 564 in de Top 2000.
Wat zingt John Mayer: ‘We wachten tot de wereld verandert’? Dat klinkt me iets teveel in de oren als het kinderliedje uit mijn jeugd: ‘Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw’. Ik zong dat vroeger braaf mee, maar werd er op een gegeven moment opstandig van. Het klonk me te passief. ‘Verander de wereld, begin bij jezelf’, spreekt me meer aan. ‘Wees de verandering die je wenst te zien’, is – meen ik- een uitspraak van Gandhi. Prachtig.

Waar kijk jij naar uit?
Dominee Ellie Boot koppelt aan de Top2000-kerkdienst in Hoevelaken het thema: ‘Waar kijk jij naar uit?’. Dat vind ik een mooie vraag. Dat kan zowel heel klein, dichtbij zijn, als groots en ver weg.
Maar meestal kijken we uit naar iets wat dicht bij onszelf ligt. Een goede uitslag van dat onderzoek van je moeder, of jouw kind dat beter in zijn/haar vel komt te zitten. De belangrijkste dingen van het leven spelen zich niet af ver van jouw bed, die lees je niet in de krant, maar die gebeuren bij jou thuis.

‘Wachten op een wereld die verandert’, past ook erg bij de tijd van Advent, die deze zondag begint. Een tijd van verwachting. Waar hoop je op? Waar kijk je naar uit? Wat doe je zelf? Niet alles kunnen we zelf veranderen, hoe graag we ook zouden willen. Soms kan een ander ons helpen en soms zijn problemen of zorgen zo groot dat je alleen maar kan hopen en bidden dat het goed komt.

In het geloof hebben al deze facetten een plek: de ene keer kan jij zelf het verschil maken, de andere keer helpt een ander jou juist en een derde keer moet je het uit handen geven.
Zo gaan we met open ogen de toekomst tegemoet, kijken of er al iets verandert.

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

2 reacties op “Top2000-blog: Waiting on the world to change – John Mayer
 1. m. schreef:

  meestal staan we goed vooraan met (neg) commentaar maar het is beter daar geen energie in te steken en te doen wat je kan

 2. anne schreef:

  De wereld is zo mooi als je die ziet
  het zijn mensen die beter zouden veranderen.

1 Pings/Trackbacks op "Top2000-blog: Waiting on the world to change – John Mayer"
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
28 november 2014
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars