MENUMENU

Top2000-kerkdiensten gaan zelfstandig verder

De Top2000-kerkdiensten gaan zelfstandig verder. Deze diensten worden sinds drie jaar vanuit MijnKerk.nl, de online kerk van de Protestantse Kerk, georganiseerd. De afgelopen jaren groeide het aantal deelnemende kerken. Daardoor is het niet langer haalbaar dat de diensten onderdeel blijven van MijnKerk.nl.

In 2016 deden ruim honderd kerken mee met een Top2000-kerkdienst. Daarbij bleek dat de diensten veel mensen trekken die normaal niet naar een kerk gaan. Aan de hand van songs uit de Top2000 delen mensen wat hen troost of wat ze beleven qua geloof.

Ds. Fred Omvlee, de bedenker van de Top2000-kerkdienst, Jeroen de Rooij, Don Engelbracht en Anton van Dijken geven de Top2000-kerkdiensten een mooi vervolg. Ze krijgen daarbij steun van de Protestantse Kerk. Dominee Omvlee daarover: “Door het groeiend aantal kerken bleek de organisatie van de diensten te veel werk voor het team van MijnKerk.nl. We zijn heel blij dat Jeroen, Don, Anton en ik de kerken nu kunnen gaan ondersteunen.” De vier vrijwilligers waren afgelopen jaren ook al intensief betrokken bij de organisatie van de diensten.

Voor meer informatie is er de website Top2000kerkdienst.nl. Deze website is gericht op de ondersteuning van organisatoren van een Top2000-kerkdienst en op het enthousiasmeren van het publiek om een Top2000-kerkdienst bij te wonen.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
14 juli 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars