Hartverscheurend mooi: de Top3 van Esther

Sommige motivaties voor nummers uit de Top2000 op de website Top2000kerkdiensten.nl raken je recht in het hart. Zoals de motivaties die Esther Moonen schreef bij haar drie favoriete nummers uit de Top2000. In 2011 overleed zoontje Luca en afgelopen 6 oktober nam het gezin afscheid van dochtertje Emma. “Samen met hun gezonde zus Julia (bijna 3) draaien we vaak ‘Emma’s liedje’ zoals zij dit noemt, en zingen we hard mee met de tekst en spelen we luchtgitaar.”

De Top3 uit de Top2000 van Esther

1.Fix You – Coldplay
“Dit nummer is gespeeld tijdens de uitvaart van onze dochter Emma. De tekst is zo toepasselijk op haar en op het verlies van haar. ‘When you try your best but you don’t succeed’ is de eerste zin van ‘Fix you’. Die zin raakt me al zo enorm diep, omdat Emma zo gevochten heeft 9 maanden lang, maar dat het niet zo heeft mogen zijn… Eigenlijk vind ik alles van de tekst heel mooi en toepasselijk, maar de zin: ‘Could it be worse?’ slaat ook echt op ons gezin. Nadat we in 2011 Luca zijn verloren aan cardiomyopathie, bleek na de geboorte van Emma op 1 januari 2015 dat zij ook een cardiomyopathie had en is zij op 6 oktober 2015 hieraan overleden. Samen met hun gezonde zus Julia (bijna 3) draaien we vaak ‘Emma’s liedje’ zoals zij dit noemt en zingen we hard mee met de tekst en spelen we luchtgitaar.”

2. One – U2
“Voor de buitenwereld met zijn drieën, maar in ons hart voor altijd met zijn vijven… Voor altijd one. One van U2 hebben we gespeeld tijdens onze bruiloft toen ik 29 weken zwanger was van Luca. Toen voelden we ons al verbonden met elkaar door dit nummer. Tijdens zijn uitvaart in de kerk hebben we dit nummer ook laten horen. Nu na het overlijden van Emma voel ik het ook heel sterk dat we toch één zijn met elkaar.”

3. Tears In Heaven – Eric Clapton
“Dit nummer hebben we gespeeld tijdens de uitvaart van onze zoon Luca. Ook een heel toepasselijk nummer, omdat Eric Clapton ook zijn zoon moet missen. De tekst spreekt mij aan, omdat ik de hoop en geloof heb dat we elkaar later terug zullen zien in de hemel. En dat Luca en Emma nu samen zijn in de hemel.”

Stem ook!

Wat is jouw favoriet in de Top2000? Welk nummer raakt jou, ontroert, geeft kracht? Stem op jouw favoriete hit(s) uit de Top2000.

Foto: photosteve101