Topsport

Jacqueline haar weekend zit vaak overvol. Sportende kinderen, waarvan er een aan topsport doet. Dat vergt veel van haar, omdat haar man veel en lang van huis is. Topsport, voor moeder en dochter!

Zaterdagmorgen

Het is nog vroeg, half zeven, mijn wekker gaat. Na mijn drukke week was ik graag nog even blijven liggen, maar mijn oudste heeft een beach-toernooi. Dus snel eruit! Koffie zetten, broodjes smeren, pakjes drinken en lekkers in de tas. Stoelen in de auto en gaan! 

Zo gaat het al een paar weken achter elkaar. Begin mei begon het Beach-seizoen. Zaterdag de een, zondag de ander, of zaterdag trainen en zondag toernooi, of het hele weekend toernooi. 

Hobby’s

Van huis uit ben ik groot gebracht met muziek. Dat moesten mijn kinderen ook leren.

Mijn man voetbalde, op redelijk niveau (totdat een hersenschudding en een gebroken been in die ene wedstrijd een einde aan zijn carrière maakten) Van hem moesten de kinderen dus gaan sporten. Het liefst een teamsport En dat is gelukt. Ten minste…. bij de meiden. Die handballen. En de jongste zit op judo.

Ik vind het best een uitdaging. De meiden zijn groot genoeg om zelfstandig naar de trainingen te gaan. En de jongste redt zich inmiddels ook voor een deel. (Hij traint een tweede keer in de week buiten het dorp, dus dan moet ik wel rijden)

Topsport

Maar de oudste wil meer, hogerop, dus komen er extra trainingen bij, waar ze niet naar toe kan fietsen. En die wedstrijden…. er gaat zowat geen weekend voorbij zonder. Altijd wel één van beide meiden. Vaak zelfs de een op zaterdag en de ander op zondag.

En als ze geen wedstrijd hebben, moet er wel getraind worden of heeft toevallig net de jongste een toernooi, wedstrijd of band-examen.

Iemand zei eens tegen mij: “Mijn weekenden zijn voor mezelf, voor thuis, voor mijn gezin.” Nee, mijn weekenden zijn zeker niet voor mezelf. Maar wel voor mijn kinderen!

Natuurlijk ben ik trots op wat mijn kinderen doen en kunnen en bereiken!

En ik ben dankbaar dat ik ze dit mee kan geven!

En ik hoop dat ze misschien ooit terug kunnen kijken en kunnen zeggen: “Bedankt mam, wat fijn dat je ons dit wilde geven.”

foto’s: Jacqueline Jacobs
One comment on “Topsport
  1. Avatar mar schreef:

    Er komt zeker een dag dat ze dit zullen beseffen, bij mij is de zondag de laatste jaren voor mijn ouders, die op hun beurt ook altijd hun ouders bezochten. Het is wel druk, omdat ik ook sport en het niet bij de deur is, maar het geeft toch een mooi gevoel als je je ouders die oud zijn en niet makkelijk weg kunnen niet alleen laat zitten. Een mens kan alleen maar hopen dat je zelf ook niet eenzaam hoeft te zijn als je oud wordt.
    Mooi als de kinderen iets vinden waar ze passie voor hebben en goed in zijn! Hopelijk is er ergens in de week wel een plekje alleen voor jezelf!!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
17 juli 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief