Kleurloze toren krijgt make-over door street art – GOED NIEUWS

Toen ik de nieuwsberichten over de aanpak van een lelijke toren in Zoetermeer tegenkwam, was ik direct geboeid. Dat je van iets lelijks iets moois kunt maken, is super. Deze make-over ging eigenlijk over opnieuw beginnen in het groot.

Kunstwerk

Omwonenden van het Hopmangebouw in Zoetermeer zagen het de afgelopen weken veranderen. De kleurloze toren werd aangepakt met street art. Het kunstwerk is een explosie van grafische vormen en typografie, patronen, realistisch werk en kleurrijke figuren geworden.

Make-over

Ik las dat de street art toren over ongeveer twee jaar tegen de vlakte gaat, maar tot die tijd is het door het werk van de Zoetermeerse street art-artiest Tobias Becker Hoff en zijn vrienden een publiekstrekker in plaats van iets dat je zou willen verstoppen. Het gebouw kreeg een make-over en is nu een echte eye-catcher. Het wordt zelfs door veel mensen vastgelegd op de gevoelige plaat. Afgelopen donderdag 12 oktober werd het gebouw officieel ‘geopend’.

Opnieuw beginnen

De make-over van de toren stemde me vrolijk. Een make-over kun je eigenlijk zien als een nieuwe start. Opnieuw beginnen geeft je een kans dingen anders te doen. Als zoiets al goed werkt voor een stenen gebouw, hoe goed dan voor jou en mij?

GOED NIEUWS
In de rubriek goed nieuws delen we elke week een positief nieuwsbericht met je. In een wereld waarin het bol staat van berichten over aanslagen en andere rottigheid, kijken wij graag naar nieuws met een positieve boodschap.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
18 oktober 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief