Tot jij mijn liefde voelt…

Het lied 'Make you feel my love' van Bob Dylan is vele malen gecoverd. Martijn neemt ons mee naar de versie van Van Dik Hout, 'Tot jij mijn liefde voelt'. Een wonderschoon lied dat hem kippenvel bezorgt.

Minder bekend, maar een parel van een nummer. Dat is in het kort ‘’Tot jij mijn liefde voelt’’ van Van Dik Hout. Het nummer is een Nederlandse cover van ‘’Make you feel my love’’ van Bob Dylan.

Het lied bezingt hoe iemand alles voor een ander wil doen, zodat diegene zijn liefde zal voelen. In grootse zinnen wordt die liefde tot uitdrukking gebracht (“Ik houd duizend jaar voor jou de wacht”, “ik ga tien keer rond de evenaar”). Eigenlijk, kort en krachtig:

Er is niets dat ik niet doe voor jou,

tot jij mijn liefde voelt.

The Passion

In één van de edities van The Passion werd dit nummer gezongen door Danny de Munk, die de rol van Jezus speelde. Als ik die woorden bedenk, alsof ze door Jezus gesproken worden, geeft het me kippenvel. Jezus die tot het uiterste ging om de liefde te brengen. Er was werkelijk, niets dat Hij niet wou doen. Hij deed alles: Hij kwam, stierf en overwon.

Fantastisch is het om te bedenken dat die God zijn liefde bij ons wil brengen, het wil laten voelen. Dat Hij “Bij het allereerste ogenblik, al precies zag waar jij moest zijn”.

Woorden van liefde

Eigenlijk moet ik ook gewoon niks meer zeggen. Luister het nummer en laat het over je heen komen. Woorden van liefde. Van God, voor jou!

Als de regens om je oren slaan
en heel de wereld zit achter jou aan.
Kom dan bij mij in de luwte staan
tot jij mijn liefde voelt.

 

Valt de avond met zijn sterrenpracht
en er is niemand die jouw leed verzacht.
Dan hou ik duizend jaar voor jou de wacht
tot jij mijn liefde voelt.

 

Ik weet wel dat jij nog vol twijfels zit
maar bij mij krijg jij het fijn.
Bij ons allereerste ogenblik
zag ik al precies waar jij moest zijn.

 

Ik lijd honger, ik lijd dorst en kou,
ik struin de straten af voor dag en dauw.
Er is niets dat ik niet doe voor jou
tot jij mijn liefde voelt.

 

Stormen razen over open zee
over de snelweg van de spijt.
Spelen winden met een nieuw idee
en zoals ik zoek jij ze voor altijd.

 

Ik maak je gelukkig, ik maak je dromen waar
ik doe alles voor je, je zegt het maar.
Al moet ik tien keer rond de evenaar,
tot jij mijn liefde voelt,
tot jij mijn liefde voelt. 

foto: Ruth Jellema
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
2 februari 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief