MijnKerk.nl
Op MijnKerk.nl zoeken we samen naar hoopvolle momenten van geluk en geloof in een chaotisch en druk leven.
Lees de blogs

Tot jij mijn liefde voelt…

Minder bekend, maar een parel van een nummer. Dat is in het kort ‘’Tot jij mijn liefde voelt’’ van Van Dik Hout. Het nummer is een Nederlandse cover van ‘’Make you feel my love’’ van Bob Dylan.

Het lied bezingt hoe iemand alles voor een ander wil doen, zodat diegene zijn liefde zal voelen. In grootse zinnen wordt die liefde tot uitdrukking gebracht (“Ik houd duizend jaar voor jou de wacht”, “ik ga tien keer rond de evenaar”). Eigenlijk, kort en krachtig:

Er is niets dat ik niet doe voor jou,

tot jij mijn liefde voelt.

The Passion

In één van de edities van The Passion werd dit nummer gezongen door Danny de Munk, die de rol van Jezus speelde. Als ik die woorden bedenk, alsof ze door Jezus gesproken worden, geeft het me kippenvel. Jezus die tot het uiterste ging om de liefde te brengen. Er was werkelijk, niets dat Hij niet wou doen. Hij deed alles: Hij kwam, stierf en overwon.

Fantastisch is het om te bedenken dat die God zijn liefde bij ons wil brengen, het wil laten voelen. Dat Hij “Bij het allereerste ogenblik, al precies zag waar jij moest zijn”.

Woorden van liefde

Eigenlijk moet ik ook gewoon niks meer zeggen. Luister het nummer en laat het over je heen komen. Woorden van liefde. Van God, voor jou!

Als de regens om je oren slaan
en heel de wereld zit achter jou aan.
Kom dan bij mij in de luwte staan
tot jij mijn liefde voelt.

 

Valt de avond met zijn sterrenpracht
en er is niemand die jouw leed verzacht.
Dan hou ik duizend jaar voor jou de wacht
tot jij mijn liefde voelt.

 

Ik weet wel dat jij nog vol twijfels zit
maar bij mij krijg jij het fijn.
Bij ons allereerste ogenblik
zag ik al precies waar jij moest zijn.

 

Ik lijd honger, ik lijd dorst en kou,
ik struin de straten af voor dag en dauw.
Er is niets dat ik niet doe voor jou
tot jij mijn liefde voelt.

 

Stormen razen over open zee
over de snelweg van de spijt.
Spelen winden met een nieuw idee
en zoals ik zoek jij ze voor altijd.

 

Ik maak je gelukkig, ik maak je dromen waar
ik doe alles voor je, je zegt het maar.
Al moet ik tien keer rond de evenaar,
tot jij mijn liefde voelt,
tot jij mijn liefde voelt. 

foto: Ruth Jellema

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Martijn Dekker

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  dominee

  wilt u zijn bij haar, die zo onwijs goed zo onwijs veel respect voor haar hoe ze in de bermen en dalen blijft zoeken en kijken hoe zij zich heeft uitgesproken over wat haar is aan gedaan,.wilt u haar de rust geven de liefde het licht, wat ook zij als herder nodig heeft, dankbaar voor alles wat zij schrijft en deelt.geeft u haar die zegen die ook zij nodig heeft,.wees haar nabij,. kijkend naar haar foto luisterend naar haar stem. raakt me dit,en maakt het dat ik onwijs veel respect heb.....voor haar
 •  

  ons gezin

  komende week opnieuw onderzoeken bij mij en bij onze middelste, spannende dagen en toch ook dankbaar dat we als gezin zulke mooie momenten maken in de natuur.samen, maar ook de spanning de angst wat er allemaal komen gaat geef ons rust, vertrouwen mensen die ons het goede laten zien,laat het mee vallen, ook als 1 nov alle uitslagen besproken worden in het team met ons als ouders,laat ons kijken naar de lach op het gezicht van ons kind,laat ons zijn als een kind, het duurt allemaal zo lang... wees ons en de onze nabij. ook hen die ver weg zijn maar wel in ons hart zullen blijven,
 •  

  iedereen die wel #me too kan schrijven.

  zou u willen zijn met alle vrouwen alle mannen meisjes en jongens die zich zo aangesproken voelen door deze woorden, zou u willen zijn met die gene die nog in het donker wandelen omdat het te groot is om dit te delen, zou u het lichter willen maken, zou u iedereen een mede mens willen geven die dichtbij komt en dichtbij blijft, warmte geeft en licht brengt....
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars