Tot je me ziet

Geesje keek The Passion en maakte daar deze week haar kunstwerkje en blog bij.

Op paasmorgen ging Maria, de moeder van Jezus naar het graf. Het graf waar zijn leerlingen hem hadden neergelegd nadat hij aan het kruis gestorven was. Ze vond hem daar niet dood, maar ze kwam hem levend tegen. Een fascinerend verhaal, hoe moet dat geweest zijn, om Jezus daadwerkelijk levend terug te zien!

Blijf hier niet

Het mooiste liedje wat ik ooit over Pasen gehoord heb is ‘Tot je me ziet’ van Jedi Noordegraaf.
‘Blijf niet bij mijn graf met je verdriet. Sta hier niet stil, blijf hier niet. Ik ben niet dood. Kijk om je heen
tot je me ziet.’ Maria ontdekte het ook die paasmorgen, Jezus was niet dood. Hij daagt ons uit om hem te zoeken.

Ik zoek hem

Ik ben altijd op zoek naar Jezus, omdat ik weet dat hij mijn vriend is, omdat ik me fijn voel bij hem, zoals in The Passion donderdag op tv gezongen werd ‘als het donker wordt, mag ik dan bij jou? (…) Mag ik dan bij jou schuilen, als het nergens anders kan. En als ik dan moet huilen, droog jij mijn tranen dan.’ Zo voelt het voor mij, ik weet dat ik bij Jezus mag schuilen, ik mag altijd bij hem. En daarom zoek ik hem.

In de wolken

Maar hoe zoek je Jezus? Als je verdrietig bent, of juist heel blij, als je hem eigenlijk niet zo goed kent of als je het veel te druk hebt om hem te zoeken?
Ik was eens bij een concert van Jedi Noordegraaf, op een christelijk festival waar ik aan het werk was. Het was een bizar drukke dag, ik had echt een gaatje vrij gemaakt om naar zijn concert te gaan. Ik kwam daar met een hoofd vol, vol van to do lijstjes en frustraties. Mijn enige andere vrije moment had ik doorgebracht met mijn gezin aan het festivalstrand. Ik baalde ervan dat ik op een plek met allemaal mede-Jezus-zoekers hem niet leek te kunnen vinden, te druk met alles en iedereen. En toen ging Jedi zingen: ‘tot je me ziet. Op een middag in de zomer, in het lachen van een kind. Zie de zee en voel de golven, volg de wolken in de lucht.’ Op dat moment brak ik, ik fluisterde de woorden met de muziek mee, terwijl de tranen over mijn gezicht stroomden. Want ik wist dat ik Jezus, dat ik God ontmoet had die dag, in het water, de golven, de wolken in de lucht. In de glimlach van mijn kinderen.
Dat is wat Pasen is. Ja, Jezus ging dood, maar hij stond ook weer op en hij daagt me uit hem te zoeken: ‘Tot je me ziet’.

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
5 april 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief