MENUMENU

TUSSENDOOR – Wijsheid van filosoof Socrates

Omdat een beetje raadselachtige wijsheid soms heel goed is, delen we vandaag een wijsheid van Socrates, om over na te denken.

Grondlegger filosofische stromingen

Al tijdens zijn leven werd Socrates (470 – 399 v Chr.) als een raadselachtig persoon beschouwd. En toen hij dood was, werd hij al snel gezien als de grondlegger van een aantal filosofische stromingen.

Kritisch nadenken

Socrates was er niet op uit om mensen te onderwijzen, maar hij wekte de indruk dat hij zelf wilde leren van anderen. Hij voerde daarom veel dialogen. Hij stelde heel veel vragen. Zo deed hij alsof hij niets wist, maar ondertussen leerde hij hierdoor anderen kritisch nadenken.

Een wijsheid van Socrates

En hier komt ie dan, een wijsheid waar je misschien iets mee kunt:

socrates

 

Bron: De wereld van Sofie – Jostein Gaarder

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
4 oktober 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars