Twee geloven op één kussen

Mijn man Pascal heeft niets met de kerk.

Als kleutertje werd hij regelmatig door de nonnen van de Franse kleuterschool geslagen, omdat zij dachten dat hij rare dingen deed, terwijl hij alleen maar zat te dromen.

 

Zijn ouders gaven hem een katholieke opvoeding, zo deed hij ook zijn heilige communie. Althans, vol trots liep hij, in zijn lange witte jurk, met een kaars, in optocht door de kathedraal. Hij zocht oogcontact met zijn ouders, lette even niet op de kaars. Het lange blonde haar van het meisje voor hem vatte direct vlam. Mijn schoonvader heeft het vuur weten te doven met zijn jas.

Nadat hij communie had gedaan, mocht hij ook de hostie ontvangen. Maar toen hij aan de beurt was, liet de pastoor het ouweltje op de grond vallen en hij gebood Pascal om het op te rapen. Pascal was door zijn moeder verboden om iets van de vloer te pakken en op te eten. Hij vond het vies, ook al betrof het hier het lichaam van Christus. Hij weigerde stellig en, pats, kreeg weer een draai om zijn oren.

Het is daarna niet meer goed gekomen met de Pascal en de kerk.

Maar dat maakt hem niet minder prachtig als mens. Integendeel: misschien maakt het hem nog wel mooier, want hij heeft geen richtlijnen uit de Bijbel, niemand die hem de wet voorschrijft of vertelt hoe het moet.

Hij moet het zelf uitzoeken en zijn weg vinden. Dat gaat hem heel goed af, maar ik ben natuurlijk partijdig. We bewijzen al 17 jaar dat het kan: twee geloven op een kussen. En bij ons slaapt daar alleen een Jack Russel tussen.

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Familie de Bruin

  Heel veel geluk in de toekomst!
 •  

  Vervolgden

  Vader, wees met iedereen die vervolgt wordt om wat hij/zij gelooft. Wees met iedereen die, zoals het Nederlands Bijbelgenootschap en partners, soms met gevaar voor eigen leven, voor deze vervolgden blijft 'zorgen', en, in het geval van Christenen, probeert Uw woord te blijven verspreiden, bv door bijbels te verspreiden. Maak aUb een eind aan vervolging van andersdenkenden en andersgelovigen
 •  

  onze buurtjes

  Wat is het fijn dat we nog mogen genieten van jullie allen knarse knarre en dan een beetje zorg dit is onze naaste liefde die wij geleerd hebben uit de Bijbel
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars