MENUMENU

Tweeling: dubbel druk of dubbele zegen?

In je eentje op pad met een kleuter en twee baby’s is een heidens karwei. Maar als je dan even door de ogen van een ander naar jezelf kijkt, weet je het weer: je bent schatrijk.

“Zo! U bent doebel gezegend!” Ik loop op zondagmiddag door het park met Lev en de meiden. Een oudere Marokkaanse man kijkt enthousiast de dubbele kinderwagen in. “Meisjes? Hoe oud?” en even later bij het zien van Lev: “O, u heeft ook nog een joengen? U bent een hele rijke vrouw!” We praten wat over koetjes en kalfjes en ik bedenk me dat hij geen idee heeft hoeveel tijd het heeft gekost om überhaupt op zondagmiddag, terwijl Joost aan het werk is en dus niet kan helpen, alleen met drie kinderen, voorbereid op de meest voorkomende catastrofes, op pad te gaan. Hij moest eens weten! Na een paar minuten nemen we afscheid en hij zegt: “Moge Allah jou zegenen, want jij bent vast een hele droeke vrouw!” Ik wandel verder en voel me enorm gezegend.

Wanneer voel jij je echt schatrijk? 
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
22 juli 2015
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars