MENUMENU

Typisch mama

Alleen haar spullen moeten nog worden uitgezocht. Mijn oog valt op een schriftje. ‘Sweet memories’ staat er op de omslag. Mijn hart bonkt; wellicht dat ik hier…

Ze was iemand van weinig woorden. Had ik maar echt met haar gesproken. Nu zijn zoveel vragen onbeantwoord gebleven. Ongeduldig blader ik door het schrift, van achter naar voren. Tranen van frustratie bevochtigen langzaam mijn wangen. Enkel lege bladzijden.

Dan, op de allereerste pagina tref ik toch een aantekening. Mijn dierbaarste herinneringen vind je hier niet… staat er, in haar fijne handschrift geschreven… ik draag ze voor altijd in mijn hart.

Zomaar moet ik lachen om het onverwachte antwoord. Typisch mama. Ik lach zo hard dat mijn tranen verdampen. ‘Ik ook, mama. Ik ook!’

– Een zeer kort verhaaltje van precies 120 woorden, lekker voor bij de koffie! –

Een reactie op “Typisch mama
 1. ria manni schreef:

  Je denkt iets te ontdekken maar eigenlijk niets bijzonders, toch wel een ontroerende ontdekking.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
4 februari 2016
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars