Uit elkaar gaan, omdat je van elkaar houdt

“Het is niet meer verliefd zijn, maar houden van. Daarom kiezen we beiden nu een eigen pad, dat we gaan bewandelen”. Dat was deze week de verklaring van de bekende You Tuber Enzo Knol over het verbreken van zijn relatie met zijn vriendin Dee (Demira van der Zeeuw).

Knolpower

Onze tienerzoon is fan van het eerste uur (2013) van Enzo Knol. Het is inmiddels wat minder geworden, maar er waren tijden dat we elke dag de klok goed in de gaten moesten houden: “Is het al 4 uur geweest? Dan is de vlog van Enzo online.” Of ik het nou wilde of niet, ik heb heel wat meegekregen van het leven van deze jongeman én zijn vriendin Dee.

Uit elkaar

Vorig jaar was het stel al een paar maanden uit elkaar. Maar ze misten elkaar zo dat ze het toch weer gingen proberen. Tot dus deze week het nieuws kwam dat ze definitief (?) uit elkaar gaan. En dat was in Huize Samplonius natuurlijk hét gesprek van de dag. Want hoewel zoonlief de grootste fan blijft, volgen ook onze dochters de dagelijkse bijdragen van Enzo.

Niet meer verliefd

Wat mij het meest raakte, was die reden: niet meer verliefd, maar houden van en dús uit elkaar. Volgens onze zoon is dat ‘gewoon’ een uitspraak van het management van Enzo Knol en moet ik er niet te veel waarde aan hechten. Toch heb ik het nog uitgebreid met de kinderen besproken. Want, heb jij al langere tijd een relatie en ben je nog steeds verliefd?

Houden van elkaar

Omdat ik wilde dat het goed tot ze doordrong, speelden mijn man en ik het hoog: “Wij gaan binnenkort ook uit elkaar!” Drie paar verschrikte ogen en geroep: “Whaat?” “Tja, in het begin waren we natuurlijk verliefd, maar nu houden we alleen nog maar heel veel van elkaar. Hoogste tijd om uit elkaar te gaan!” Gelukkig werd de link snel gelegd en begrepen ze alle drie al snel dat dit een ‘grapje’ was.

Een leven lang verliefd?

Maar van het You Tube stel is het dus blijkbaar geen grap. En dat vind ik wel heel triest. Hoe leg je dan uit wat houden van is en dat je niet je hele leven lang verliefd zult blijven zoals in het begin. Natuurlijk zou ik het heel gemakkelijk naast me neer kunnen leggen en dat doe ik voor mezelf ook wel, maar ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat wat Enzo doet en zegt best veel impact heeft. (kort voorbeeld, als ik zeg dat school belangrijk is, antwoord zoon: Enzo heeft z’n school ook niet afgemaakt!)

Meer dan verliefd!

Toch maar zelf blijven benadrukken dan hoe belangrijk en mooi houden van is.  Dat dat juist veel verder gaat dan verliefdheid.
Bovendien, áls mijn man en ik ons nog superverliefd zouden gaan gedragen in het bijzijn van de kinderen, zou het ook niet goed zijn. Want een innige zoen in het openbaar heeft nu nog steeds als reactie: iiieeewww…..

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
29 juni 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief