MENUMENU

Uit het oog

Irma heeft weer voor een kleine traktatie bij de koffie gezorgd: een lief, herkenbaar mini-verhaaltje. Smullen maar.

De verhuisdozen raken langzaam vol met spullen. Keukenspullen, kleding, beddengoed.
En deze dozen zijn bestemd voor de boeken uit mijn boekenkast. Alles moet mee; van geen enkel exemplaar immers kan ik afstand doen. Maar het inpakken ervan schiet niet erg op, ieder boek roept herinneringen op. Zoals dit boekje, ik sla vertederd de vergeelde bladzijden om. Een muffe lucht dringt mijn neus binnen. Dan lees ik op de eerste bladzijde:

Dit boekje is van mijn. Als ik het kwijt ben en jij vint het dan weet je waar je het heen moet brengen. Ik wil het heel graag weer trug.
Annemieke Verstegen
Kerkstraat 84
Nederweerden
Utrecht
Holand
Europa
De werelt

Schuldbewust laat ik het boekje zakken. Het dierbare prentenboek van Annemieke, mijn vroegere buurmeisje. Jaren heb ik haar niet gezien of gesproken. Waar ergens in de wereld zou zij nu wonen?

 

@irmamoekestorm

4 reacties op “Uit het oog
 1. kleeblatt schreef:

  En weer zo een schattig klein verhaaltje bedankt Irma. Groetjes van Maria.

 2. Otto Grevink Otto Grevink schreef:

  Ik zag een Annemieke Verstegen op Facebook, drie zelfs. Ben heel benieuwd of je haar vindt en of jullie leuke herinneringen kunnen terughalen bij de koffie!

  • Irma schreef:

   Haha… Je bent serieus aan het speuren geweest, wat leuk. Het was een verzonnen personen, maar zo zie je maar. Iets dergelijks heb ik wel eens echt meegemaakt. Het schaamrood op mijn kaken als er onverwachts een naam van de eigenaar in het boekje geschreven blijkt te staan…

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
23 juni 2016
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars