Uit het oog

Irma heeft weer voor een kleine traktatie bij de koffie gezorgd: een lief, herkenbaar mini-verhaaltje. Smullen maar.

De verhuisdozen raken langzaam vol met spullen. Keukenspullen, kleding, beddengoed.
En deze dozen zijn bestemd voor de boeken uit mijn boekenkast. Alles moet mee; van geen enkel exemplaar immers kan ik afstand doen. Maar het inpakken ervan schiet niet erg op, ieder boek roept herinneringen op. Zoals dit boekje, ik sla vertederd de vergeelde bladzijden om. Een muffe lucht dringt mijn neus binnen. Dan lees ik op de eerste bladzijde:

Dit boekje is van mijn. Als ik het kwijt ben en jij vint het dan weet je waar je het heen moet brengen. Ik wil het heel graag weer trug.
Annemieke Verstegen
Kerkstraat 84
Nederweerden
Utrecht
Holand
Europa
De werelt

Schuldbewust laat ik het boekje zakken. Het dierbare prentenboek van Annemieke, mijn vroegere buurmeisje. Jaren heb ik haar niet gezien of gesproken. Waar ergens in de wereld zou zij nu wonen?

 

@irmamoekestorm

4 comments on “Uit het oog
 1. Avatar kleeblatt schreef:

  En weer zo een schattig klein verhaaltje bedankt Irma. Groetjes van Maria.

 2. Otto Grevink Otto Grevink schreef:

  Ik zag een Annemieke Verstegen op Facebook, drie zelfs. Ben heel benieuwd of je haar vindt en of jullie leuke herinneringen kunnen terughalen bij de koffie!

  • Avatar Irma schreef:

   Haha… Je bent serieus aan het speuren geweest, wat leuk. Het was een verzonnen personen, maar zo zie je maar. Iets dergelijks heb ik wel eens echt meegemaakt. Het schaamrood op mijn kaken als er onverwachts een naam van de eigenaar in het boekje geschreven blijkt te staan…

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
23 juni 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief