Ik hou van je, tot na de dag dat ik je loslaat

Ik word vader. 

Het is zo gaaf om alleen al die zin hier neer te kunnen zetten. Op – ja,ja – 1 januari 2016 hopen we onze dochter voor het eerst vast te kunnen houden (alhoewel, maar 4% van de baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren, dus het wordt eerder om en nabij 1 januari 2016).

 

Het is enorm bijzonder om dit mee te mogen maken. Toen we na 7 weken de eerste echo hadden, was er alleen nog een heel klein, kloppend bolletje te zien. En toch… er kwamen gevoelens boven die ik nog nooit gevoeld had. Een totaal unieke ervaring.

Ik zie enorm uit naar de dag dat ze er is. En heel soms vraag ik me ook af: hoe zal het gaan? Zal ik het goed doen? Toen hoorde ik ‘Terwijl jullie nog bij mij zijn’ van Ali B.

In dit nummer voel je de liefde die hij voor zijn kinderen heeft. Maar… de tijd gaat zo snel. Kinderen worden groot. Liefde vraagt om loslaten: kinderen die hun eigen weg zoeken; die soms dezelfde fouten maken als jij vroeger. Op een gegeven moment komt er ook een soort van afscheid nemen: je kinderen vliegen uit, starten hun eigen leven. Er komt een tijd dat je er als ouder niet meer bent.

Voor mij voelt dat (gelukkig) nog ver weg. Maar ik weet wel dat ik nooit de perfecte vader zal zijn. Ik zal fouten maken en soms tekort schieten. Maar met alles wat in me is zal ik van haar blijven houden. Ik houd haar dicht bij mij en zal voor haar zorgen. Haar laten zien dat er een Vader is die oneindig veel beter voor haar zorgt, meer dan ik ooit kan waarmaken. Ik zal haar laten groeien en helpen om zelf een leven op te bouwen. Haar al mijn liefde geven tot de dag komt dat…

Maar tot die dag houd ik je bij me!

Stem nu op jouw Top3 uit de Top2000.

2 comments on “Ik hou van je, tot na de dag dat ik je loslaat
  1. Geesje Jaakke Geesje Jaakke schreef:

    Martijn, allereerst gefeliciteerd! Ik vind dat je het mooi schrijft. De wetenschap dat je niet de perfecte vader zult zijn, en ik niet de perfecte moeder voor mijn kids, die is lastig, maar gelukkig hebben we een vader in de hemel die ons helpt. Wees gewoon de beste vader die je zijn kan, dat is genoeg! Ik wens jou en je vrouw heel veel geluk toe met jullie kleine meid straks!

  2. Avatar Elvera Jansen schreef:

    Beste Martijn, geniet van deze bijzondere ‘verwachtings’tijd! Enne…. ook als ze zeggen dat het een meisje wordt, kunnen ze wel een vergissing hebben gemaakt. Heb ik meegemaakt met mijn manager bij Philips. Hij vertelde heel verbaasd tegen mij dat ze een jongetje hadden gekregen, ik zei: nou dat is mooi, je wist toch dat jullie een kindje kregen. Ja euh… zei hij stamelend, maar ze hadden gezegd dat we een meisje zouden krijgen! Nu moeten we nog een jongensnaam verzinnen en het geboortekaartje aanpassen. Haha, dus wees op alles voorbereid! Gr. Elvera

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
20 oktober 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief