MENUMENU

Vakantie!

De tijd komt er weer aan dat de vakanties voorbereid worden. De reclames roepen het ons toe. Er is voor elk wat wils. Maar als je nu niet met vakantie lijkt te kunnen gaan? Als de reis te zwaar lijkt, omdat je een handicap hebt.

Aangepaste vakanties.

Zelf ben ik al een paar keer met de Zonnebloem op reis geweest. In het verleden als vrijwilliger en de laatste jaren als deelnemer. Ik moest wel wat overwinnen, maar eenmaal op reis was ik blij dat ik er even uit was. Bovendien had mijn man en mantelzorger ook een week voor zichzelf en dat was best fijn. Voor ons allebei dus.

Ik kan weer op reis.

Sinds mijn eerste reis durf ik weer op reis te gaan, nu met mijn rolstoel. Er zijn immers steeds meer mogelijkheden voor mindervaliden om gewoon mee te doen. Wieger en ik kregen zo het idee om mindervalidenkamers in hotels te gaan testen. Eerlijk gezegd is het mijn idee, maar ik ben afhankelijk van Wieger en hij moet mee en mag ook zijn mening geven. Zo heb ik onlangs zorghotel Nieuw Hydepark mogen testen.

Ook de PKN verzorgt aangepaste vakanties.

Net als de bij de meesten bekende Zonnebloem (vroeger RK, nu neutraal) verzorgt ook het Vakantiebureau van de PKN aangepaste vakanties. Vakanties voor mensen die zorg nodig hebben (veel of weinig), voor ouderen die liever niet alleen op reis gaan en nog meer doelgroepen. Mensen bij elkaar die dezelfde achtergrond hebben of hadden. De sfeer is protestants-christelijk en altijd is er een pastoraal werker of predikant mee als vrijwilliger.

De Werelt in Lunteren, een vaarvakantie met de aangepaste boot Willem Alexander, nog een paar kleinere accommodaties, maar geen Roosevelthuis meer. Dat is vervangen, want op die plaats is een geheel nieuw zorghotel/conferentiecentrum gebouwd, gesteund en betaald door de diaconieën van de PKN.

Binnenkort wordt dit Nieuw Hydepark in Doorn geopend voor vakanties en ik mocht het gebouw en de kamers testen. De test is ruimschoots doorstaan en ook dit is een prima locatie!

Vrijwilligers nodig.

Om deze vakanties goed te laten slagen zijn vrijwilligers nodig. Voor de zorg en voor de activiteiten.

Iets voor jou? Heb jij een week tijd over om een ander te laten genieten? Kan jij een rolstoel duwen? En reken er maar op dat je zelf ook geniet. Volop.

Voor meer informatie http://www.hetvakantiebureau.nl/

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars