MENUMENU

Vakantiemama

Met weemoed denk ik terug aan een week geleden. Samen met Steven en Max ben ik een week op vakantie geweest naar Duitsland. We hebben volop genoten met en van elkaar. En Max had te maken met een relaxte mama. Hoe kan ik die relaxte mama blijven?

Wereld van verschil

Inmiddels zijn we een week verder en heb ik al weer de nodige afspraken achter de rug. Mijn agenda staat weer vol en ik merk dat ik me weer haast om op tijd bij mijn afspraken te komen. Het voelt als een wereld van verschil. Ik vraag me af hoe dit komt?

Vakantie

Het leven op vakantie is voor mij minder gecompliceerd. Dat begint al met een natuurlijke wekker; Max die kletsend wakker wordt en zijn bed uit wil. We ontbijten in rust en stappen de deur uit zodra we klaar zijn. Max slaapt zowel in de draagdoek als in de buggy, dus op zijn slaapje hoeven we niet te wachten.

Onderweg genieten we van al het moois dat we zien, ondanks de buien die we over ons heen krijgen. Eenmaal thuisgekomen stemmen we af op Max en regelmatig gaan we nog met elkaar naar het subtropisch zwembad. Mijn horloge heb ik de hele week niet om.

Thuis

Normaal gesproken word ik wakker van onze ‘wake-up-light-wekker’. Dan ontbijten we en gaat Steven al vroeg de deur uit naar zijn werk. Ik zorg voor Max en verder vervolgt mijn dag zich met afspraken. Ik leef meer met de tijd.  Ik gedraag me soms wat krampachtig als Max niet wil slapen of zijn fles niet leeg wil drinken. Dan ben ik een ‘gestresste mama’.

Lagere lat

Mijn conclusie is dat ik in de vakantie een relaxtere mama ben omdat het me lukt om de lat lager te leggen. Het voelt voor mij als een weekje leven in anonimiteit. Blijkbaar laat ik me beïnvloeden door wat anderen van mij of Max vinden. Nu ik weer een week thuis ben denk ik nog vaak terug aan vorige week. De eerste toepassing is al gemaakt. Net als op vakantie ruim ik het speelgoed van Max nog maar één keer per dag op. Heerlijk, dan voel ik me weer als ‘vakantiemama’.

Ik ben benieuwd, lukt het jullie om ‘vakantiemama’ momenten te beleven in de hectiek van elke dag?

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
20 maart 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars