Valentijn en vasten

Zelden komt het voor maar nu valt Valentijnsdag in de veertigdagentijd. Wat gelukkig dat Valentijnsdag dit jaar op zondag valt.  Zo kan je genieten van alles wat met liefde te maken heeft. Ook van de liefde van God.

Wat ooit als een aardigheidje aan je stille liefde begon, is nu uitgegroeid tot een grote liefdesdag. Liefde openlijk uitgesproken of gegeven door grote of kleine cadeaus en kaarten of bloemen.

Vasten uit liefde.

Kan iedereen vasten? Vast wel! Vasten in de veertigdagentijd is geen ramadan. Vasten doe je uit liefde. Liefde voor het Licht. Vasten is in mijn visie nadenken. Nadenken wat ik nog moet doen om straks echt Pasen te kunnen vieren. Daarbij kan je dan een daad stellen. Bijvoorbeeld geen alcohol. Of geen koek of snoep. Geen Twitter of spelletjes spelen/gamen.

Maar… de zondag blijft een feestdag!

Tel de dagen maar van Aswoensdag tot aan Pasen. Dat zijn er 46. Daar moeten dus de zes zondagen af om veertig dagen over te houden. Dan klinkt het Licht al door. De liefde van God houdt nooit op!

Daarom ben ik blij dat Valentijnsdag dit jaar op zondag valt. De eerste zondag van de veertigdagentijd staat bol van de liefde. De volgende dagen vasten we. Hoe? Dat mag iedereen zelf weten. Iets doen of iets laten.  We denken na wat we moeten doen om straks klaar te zijn om het Licht in ons hart te sluiten en zelf lichtjes voor de wereld te zijn.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
14 februari 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief