MENUMENU

Vastenervaring #1: Minder snoepen levert verrassende inzichten op (+ video)

In dit filmpje vertelt Rebecca hoe ze het vond om een week minder te snoepen. Halverwege had ze het wel even zwaar, maar later ontdekte ze ook de positieve kanten.

In het filmpje noemt Rebecca als voordelen:

 • Meer energie
 • Minder dipjes
 • Minder behoefte aan suiker
 • Meer bewust bezig
 • Ruimte voor ontspanning en meditatie

Vasten

Op 6 maart begon de Veertigdagentijd voor Pasen. Meer dan 20.000 mensen gaan de uitdaging aan om tot Pasen – 40 dagen te vasten. Op de speciale actiekaart van Kerk in Actie staan vernieuwende vormen om te vasten. Voor iedere week ontvangen de deelnemers een nieuwe uitdaging, zoals minder snoepen, tv-kijken, social media, vlees, autorijden en afval. Maar er zijn ook weken waarin deelnemers juist iets wél moeten doen, zoals meer bidden of elke dag een kaart sturen naar de mensen om je heen. Door op de actiekaart bij te houden hoeveel geld wordt bespaart en dat te doneren aan Kerk in Actie wordt een nieuw begin geboden aan onder meer weeskinderen in Rwanda. Bestel hier de gratis actiekaart en ontvang de 40dagentijdkalender en het magazine Petrus gratis cadeau.

 

Doe jij met ons mee?

Wij laten je weten hoe het met ons gaat via InstagramFacebook en via deze site. We zijn ook heel benieuwd hoe jij het vindt, laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal:
Rebecca Schoon

Geschreven door:

Thema: Blog
11 maart 2019
Kaarsjes:
 •  

  Zorgverleners.

  Geef vrede door van hand tot hand. De sterke,zachte hand zij dank, die meer dan troost kan geven: als woorden stokken, spreekt de hand in vriendschap, steun en zegen.
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars