Vastenervaring #2: Elke dag een kaartje met Geesje

Deze week deel ik mijn ervaring met vasten. In tegenstelling tot Rebecca die iets niet ging doen, ga ik juist iets wél doen in ‘mijn’ vastenweek. Ik ga proberen om iedere dag iemand een kaartje te sturen.

Ik houd zelf ontzettend van post krijgen, appjes, mailtjes en telefoontjes zijn allemaal leuk. Maar een ouderwets papieren kaart of brief in de brievenbus krijgen vind ik toch net even specialer. Door elke dag een kaartje te gaan sturen zet ik mezelf stil bij de mensen om me heen die me dierbaar zijn. Ik richt mijn focus even wat verder weg dan mijn eigen sores. Alleen een kaartje beschrijven en dan naar de brievenbus fietsen klonk me best makkelijk in de oren. Maar ik stel mezelf ten doel om niet zomaar een kattebelletje te krabbelen. Maar om echt tijd te nemen om over mijn woorden na te denken.

Uitdaging

Ik wil in de kaartjesactie mezelf ook extra uitdagen, door een kaartje te schrijven aan:

• Iemand die ik al heel lang niet gesproken heb. Best spannend, om weer contact op te nemen.
  • Iemand die het heel moeilijk heeft op dit moment. Het voelt altijd als een uitdaging om woorden te vinden om iemand echt te bemoedigen.
  • Iemand met een kaartje voor iets uit te nodigen en dat dan ook echt samen te gaan doen. Dromen zijn één, maar de uitvoering is vaak de grootste uitdaging.

Vastenactie

Op 6 maart begon de Veertigdagentijd voor Pasen. Meer dan 20.000 mensen gaan de uitdaging aan om Pasen – 40 dagen te vasten. Op de speciale actiekaart van Kerk in Actie staan vernieuwende vormen om te vasten. Voor iedere week ontvangen de deelnemers een nieuwe uitdaging, zoals minder snoepen, tv-kijken, social media, vlees, autorijden en afval. Maar er zijn ook weken waarin deelnemers juist iets wél moeten doen, zoals meer bidden of elke dag een kaart sturen naar de mensen om je heen. Door op de actiekaart bij te houden hoeveel geld wordt bespaart en dat te doneren aan Kerk in Actie wordt een nieuw begin geboden aan onder meer weeskinderen in Rwanda. Bestel hier de gratis actiekaart en ontvang de 40dagentijdkalender en het magazine Petrus gratis cadeau

Doe jij met ons mee?

Wij laten je weten hoe het met ons gaat via Instagram, Facebook en via deze site. We zijn ook heel benieuwd hoe jij het vindt, laat het ons weten! Neem jij de uitdaging ook aan met één of meer kaartjes deze week?