Vastenervaring #3: Minder schermtijd met Otto (+ video)

Bij MijnKerk vasten we in de periode voor Pasen. Elke week krijgen we weer een nieuwe uitdaging van Kerk in Actie . Deze week zou dominee Otto zijn schermtijd beperken. Maar dat is best best lastig als je griep hebt én er is een aanslag. Lukt het hem om zijn schermtijd te beperken? Je ziet het in deze video.

Otto: “Ik had me dus voorgenomen om deze week mee te doen met het vasten voor Kerk in Actie. Om minder tv te kijken en minder op mijn telefoonscherm te zitten. Nou, dat is niet zo heel erg gelukt aan het begin van de week. Ik werd ziek deze week, dan wil je een beetje tv kijken en op je telefoon kijken. En er was natuurlijk die aanslag in Utrecht. Dat je ook wilt weten hoe het gaat met de mensen die je kent en die daar in de buurt werken. Ik dacht wat leeft er bij de mensen, moet ik ook misschien woorden geven in een gebed? En dat heeft mij er ook weer even bij bepaald van waar gaat vasten eigenlijk over? Vasten gaat over iets laten, maar niet om daar een diploma voor te halen. Het gaat erom: wat zet je ervoor in de plaats. Kun je een boswandeling maken, inzetten voor een goed doel of een boek lezen bijvoorbeeld, stiltemeditatie. Als dat niet kan door omstandigheden dan hoeft dat ook niet. Maar ik ga het wel deze week proberen en ik ben heel benieuwd of jij het ook deze week wilt proberen en hoe het jou bevalt. Ik hoor het graag.” 

Elke week een nieuwe uitdaging

Op een speciale actiekaart zijn vernieuwende vormen te vinden om te vasten. Je kunt deze gratis bestellen en je krijgt er ook nog eens een veertigdagentijdkalender bij. Bestel gratis via de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie.

Niet op zondag

De Veertigdagentijd begint op een woensdag, die Aswoensdag heet. De laatste dag is op Pasen, de dag dat Jezus opstond uit de dood. Dat zijn eigenlijk 46 dagen, maar de zondagen worden niet gevast: de zondag is namelijk een feestdag.

 

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
19 maart 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief