Vastenervaring #4: Geen vlees en vis met Rebecca (+ video)

Bij MijnKerk vasten we in de periode voor Pasen. Elke week krijgen we weer een nieuwe uitdaging van Kerk in Actie . Deze week eet Rebecca geen vlees en vis.

In onderstaand filmpje vertelt Rebecca: “Voor mij gaat geen vlees en vis eten over de schepping. God heeft ons de aarde gegeven om voor te zorgen. We leven in overbodige luxe en ik vind dat ik prima wat kan minderen. En ik denk dat alle individuele beetjes helpen. Ik ben helemaal geen heilig boontje, ik hou van vlees en mijn kinderen ook. Dus het vraagt vooral wat creativiteit.”

Elke week een nieuwe uitdaging

Op een speciale actiekaart zijn vernieuwende vormen te vinden om te vasten. Je kunt deze gratis bestellen en je krijgt er ook nog eens een veertigdagentijdkalender bij. Bestel gratis via de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie.

Niet op zondag

De Veertigdagentijd begint op een woensdag, die Aswoensdag heet. De laatste dag is op Pasen, de dag dat Jezus opstond uit de dood. Dat zijn eigenlijk 46 dagen, maar de zondagen worden niet gevast: de zondag is namelijk een feestdag.

Hoe gaat het vasten bij jou? Wat levert je wel op en wat niet?